Pagre al forn

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pagre és un peix que s'assembla a l'orada, de carn blanca i molt apreciada, amb un contingut moderat de greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    1 pagre 

    4 patates monalisa 

    7 tomacons 

    2 cebes de Figueres 

    1 llimona 

    3 grans d'all

    Llorer 

    Agràs 

    Vinagre chardonnay 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el llit de vegetals on "dormirà" el pagre, un peix blanc molt fi i gustós, semblant a l'orada. Tallem a juliana 2 cebes de Figueres pelades, 4 patates monalisa a rodelles de mig centímetre de gruix i 7 tomacons per la meitat.
  2. Estenem un paper sulfurat sobre una safata de forn i col·loquem els vegetals per aquest ordre: primer la ceba, després les rodelles de patata i, per últim, els tomacons. Amanim amb sal, oli, pebre negre i una fulla de llorer i duem la safata al forn durant 1 hora a 180 graus.
  3. Mentre els vegetals es couen al forn, aprofitem per fer un oli perfumat. Posem abundant oli OVE en una paella i, a foc baix, deixem coure tres grans d'all laminats. És important que la temperatura de l'oli sigui molt baixa, perquè els alls es vagin confitant sense cremar-se.
  4. Mentre els alls es confiten, espremem el suc d'una llimona en un recipient, al qual afegim també un raig de vinagre de chardonnay i un altre raig d'agràs, que és un suc extret del raïm blanc abans que maduri. Quan els alls estiguin sofregits, afegim aquests líquids a la paella i integrem amb l'oli.
  5. Estenem el calet sobre la safata dels vegetals cuits. El col·loquem en forma de llibre, és a dir obert, amb la pell cap amunt. Salem el peix i tornem la safata al forn 15 minuts més, també a 180 graus.
  6. Quan el peix estigui cuit, aboquem sobre el calet l'oli perfumat i emplatem una ració de peix amb la corresponent guarnició de patates, ceba i tomàquets.
Anar al contingut