Palaies arrebossades
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La palaia és un peix blanc molt apreciat, de gust fi i carn ferma. És molt lleuger i ens aporta proteïnes de bona qualitat, vitamines del grup B i fòsfor.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
12 palaies
700 ml Oli OVE
600 g patates morades
5 piparres
3 grans d'all
2 llimes
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba vermella
1 llimona
1 bitxo
1 cullerada pebre vermell fumat dolç
1 cullerada all en pols
1 cullerada gingebre en pols
1 cullerada mostassa antiga
Mig bulb de fonoll
Romaní
Cibulet
Llorer
Cerfull
Farina d'arròs
PREPARACIÓ
- Bullim uns 20 minuts 600 g de patata morada.
- Posem al foc 700 ml d'oli i hi afegim 3 grans d'all, un bitxo, una branca de romaní i una fulla de llorer.
- Pelem 1 pebrot verd i un altre de vermell. Els tallem a la brunesa i els reservem.
- Pelem i tallem 1 ceba de Figueres i la reservem amb els pebrots.
- Tallem mig bulb de fonoll i el reservem amb els pebrots i la ceba.
- Traiem les llavors a 5 piparres i les tallem a rodelles. Les reservem amb la resta de vegetals.
- Piquem un manat de cerfull i ho reservem també amb la resta de vegetals.
- Ratllem dues llimes al bol dels vegetals. Hi afegim també el suc.
- Afegim al bol 1 cullerada de mostassa antiga i un raig d'oli OVE. Ho integrem tot. Hem fet una mena de pico de gallo
- Netegem 12 palaies i les reservem.
- Posem en un bol 1 cullerada sopera de pebre vermell dolç, 1 cullerada sopera d'all en pols i una cullerada sopera de gingebre en pols. Hi espremem una llimona a sobre i ho barregem.
- Pintem les palaies amb el marinat d'espècies.
- Retirem de l'oli perfumat l'all, el bitxo, el romaní i el llorer.
- Escorrem les patates i les aixafem una mica.
- Hi afegim oli OVE i les enfornem a 240º durant 10 minuts.
- Enfarinem amb farina d'arròs les palaies.
- Fregim les palaies.
- Servim tres patates en un plat, hi afegim tres palaies i ho rematem amb el pico de gallo.