Parmentier de moniato i bolets
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
INGREDIENTS
500 g patata Monalisa
- 500 g moniato
- 2 grapats bolets: llengua de bou o agulletes (però es pot fer amb qualsevol bolet de temporada o de cultiu)
- 10 g llevat
- 50 g margarina
- All en pols
- Sal, pebre
- Farigola
- 8 espàrrecs
- 1 ou escumat per persona
PER DECORAR
- Fulles de mostassa i de ruca
- Opcional: brots de coliflor passats pel forn amb all, sal, pebre i pebre vermell
OPCIÓ NO VEGANA
- Hi posarem llet i mantega en comptes del bullit dels tubercles, margarina i el llevat
PREPARACIÓ
- Coem les patates i els moniatos amb aigua que quasi cobreixi els tubercles.
- Un cop cuits, traiem l'aigua del bullit i la reservem.
- En el mateix cassó on hi ha els moniatos i patates bullides, hi afegim l'all en pols, el llevat, la margarina i el pebre.
- Aboquem a poc a poc l'aigua de bullir que necessitem perquè la Parmentier tingui cos i no quedi massa líquida. No se'n necessita gaire. Si fem la versió no vegana, traiem l'aigua on hem bullit els tubercles i la substituïm per llet, i en comptes de margarina hi posem mantega. La resta d'ingredients, tot igual.
- Hi afegim la farigola i ho triturem amb el braç elèctric.
- Netegem i tallem els espàrrecs, els coem en una paella a foc lent amb un fil d'oli. Els reservem.
- Netegem els bolets (no posant-los en remull, però sí en un filet d'aigua) i els fregim a la mateixa paella on hem cuit els espàrrecs.
- Bullim aigua en un altre cassó amb una mica de vinagre i un grapat de sal. Quan bulli hi posem l'ou per fer-lo escumat.
- Emplatem posant al fons del plat la Parmentier de patata i moniato. A sobre hi col·loquem l'ou escumat i, al voltant, els espàrrecs i els bolets repartits per tot el plat.
- Ho decorem tot amb fulles de mostassa i de ruca, i opcionalment els brots de coliflor.