Parmentier de moniato i bolets

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Teresa Carles
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS

    500 g patata Monalisa

  • 500 g moniato
  • 2 grapats bolets: llengua de bou o agulletes (però es pot fer amb qualsevol bolet de temporada o de cultiu)
  • 10 g llevat 
  • 50 g margarina 
  • All en pols
  • Sal, pebre 
  • Farigola
  • 8 espàrrecs
  • 1 ou escumat per persona

    PER DECORAR

  • Fulles de mostassa i de ruca
  • Opcional: brots de coliflor passats pel forn amb all, sal, pebre i pebre vermell

    OPCIÓ NO VEGANA

  • Hi posarem llet i mantega en comptes del bullit dels tubercles, margarina i el llevat 

PREPARACIÓ

  1. Coem les patates i els moniatos amb aigua que quasi cobreixi els tubercles.
  2. Un cop cuits, traiem l'aigua del bullit i la reservem.
  3. En el mateix cassó on hi ha els moniatos i patates bullides, hi afegim l'all en pols, el llevat, la margarina i el pebre.
  4. Aboquem a poc a poc l'aigua de bullir que necessitem perquè la Parmentier tingui cos i no quedi massa líquida. No se'n necessita gaire. Si fem la versió no vegana, traiem l'aigua on hem bullit els tubercles i la substituïm per llet, i en comptes de margarina hi posem mantega. La resta d'ingredients, tot igual.
  5. Hi afegim la farigola i ho triturem amb el braç elèctric.
  6. Netegem i tallem els espàrrecs, els coem en una paella a foc lent amb un fil d'oli. Els reservem.
  7. Netegem els bolets (no posant-los en remull, però sí en un filet d'aigua) i els fregim a la mateixa paella on hem cuit els espàrrecs. 
  8. Bullim aigua en un altre cassó amb una mica de vinagre i un grapat de sal. Quan bulli hi posem l'ou per fer-lo escumat.
  9. Emplatem posant al fons del plat la Parmentier de patata i moniato. A sobre hi col·loquem l'ou escumat i, al voltant, els espàrrecs i els bolets repartits per tot el plat.
  10. Ho decorem tot amb fulles de mostassa i de ruca, i opcionalment els brots de coliflor.
Anar al contingut