Pastís tendre d'ametlla amb figues

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les figues, que arriben al seu punt òptim a finals de l'estiu, tenen una quantitat considerable de fibra y de sucres.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 g farina d'ametlla 
  • 4 figues  
  • 80 g mantega 
  • 80 g xocolata blanca 
  • 80 g sucre morè 
  • 30 g midó de blat de moro 
  • 10 g impulsor 
  • 2 ous 
  • 1 polsim de sal 
  • Ametlla laminada crua 

PREPARACIÓ

  1. Preparem el kit per fer un bany maria i fonem, mentre remenem, 80 g de xocolata blanca que hem trencat amb els dits.
  2. Mentrestant, muntem bé 2 ous amb 80 g de sucre morè i un polsim de sal.
  3. Si la xocolata ja està desfeta, li incorporem la mateixa quantitat de mantega, 80 g i ho desfem i remenem.
  4. Aboquem la barreja de xocolata i mantega als ous muntats, amb cura per no perdre l'aire.
  5. En un altre bol barregem 150 g farina ametlla, 30 g de midó de blat de moro i 10 g d'impulsor.
  6. Integrem la barreja de farines a la barreja dels ous amb la xocolata.
  7. Aboquem aquesta massa en 4 motlles individuals untats amb mantega.
  8. Tallem 4 figues netes a grills.
  9. Distribuïm les figues tallades en cada motllo i omplim els espais buits amb ametlla laminada crua.
  10. Posem els motlles en una safata de forn o una cassola grossa i hi posem un dit d'aigua el més calent possible i ho portem al forn, on farem una cocció al bany maria. Programem el forn a 180 ºC durant 30 minuts.
  11. Quan el pastís ja no cremi, ens el podrem menjar. És bo tebi, però també es pot guardar a la nevera.
  12. No recomanem desemmotllar-lo, perquè es podrien trencar les vores del pastís.

 

Anar al contingut