Presa de porc ral amb salsifins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de presa de porc ral
1,5 l de brou de carn
8 salsifins
8 cebes de Figueres
3 cullerades de farina
3 branques de julivert
1 gírgola de castanyer
1 cabeça d'alls
20 avellanes torrades sense sal
20 ametlles torrades sense sal
pebre
oli ove
un raig de vi ranci
llorer
farigola llimonera
gingebre
PREPARACIÓ
- Submergim 1 kg de presa de porc ral en un tàper amb aigua mineral amb sal (50 g/l) durant 30 minuts a la nevera.
- Tallem a la brunesa 8 cebes de Figueres i les enrossim en una cassola gran amb 1 fulla de llorer i oli OVE.
- Pelem i tallem 8 salsifins.
- Afegim un raig de vi ranci a la cassola i deixem evaporar l'alcohol.
- Afegim a la cassola una cabeça d'alls tallada per la meitat.
- Posem a escalfar 1,5 l de brou de carn.
- Esparraquem una gírgola de castanyer.
- Afegim a la cassola 1 cabeça d'alls tallada pel mig, els salsifins i el bolet esparracat.
- Traiem la presa de la nevera, l'eixuguem i l'escalopem. L'enfarinem i la marquem a la paella amb oli OVE.
- Afegim a la cassola el brou calent i el porc marcat, el gingebre congelat ratllat i 3 branques de julivert. Ho deixem a foc baix durant 25 minuts.
- Piquem al morter 20 avellanes i 20 ametlles torrades sense sal i les afegim a la cassola. Ho remenem i servim.