Raviolis de tòfona amb crema de ceps
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carla Rivali
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Botiga La italiana, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la massa:
- 500 g de farina blanca de blat dur 00
- 5 ous d'uns 50 g
- 1 polsim d'extracte de ceps deshidratats
- Clara d'ou
- Per al farcit:
- 200 g de ceps frescos
- 1 tòfona negra de 15 g
- 50 g de mantega
- 100 g de ricotta
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- Per a la salsa:
- 300 g de ceps
- 1 ceba mitjana
- 1 tassa de caldo
- 50 g de mantega
- 1 gotet de crema de llet
- Midó de blat de moro
- Sal i pebre negre
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, en un cassó amb mantega sofregiu la ceba picada a foc ben baix.
Quan estigui daurada, afegiu-hi els ceps laminats i deixeu-los sofregir una estona. Quan també estiguin dauradets, poseu-hi la crema de llet i el caldo i deixeu-ho reduir a foc suau. Finalment, afegiu-hi el midó de blat de moro, rectifiqueu-ho de sal i pebre i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer el farcit, en un cassó amb mantega sofregiu els ceps tallats en daus. Quan estiguin ben daurats, poseu-los a la Thermomix juntament amb el formatge parmesà, la ricotta i la tòfona ratllada i tritureu-ho. Seguidament, deixeu-ho refredar.
Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous i l'extracte de ceps i tritureu-ho durant un parell de minuts. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient. Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la en làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho en forma de quadradets, de manera que cada boleta de farcit quedi al mig, enganxeu bé les vores i poseu els raviolis en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts.
I ja per acabar, emplateu la salsa de ceps, poseu-hi els raviolis a sobre i guarniu el plat amb una mica més de tòfona ratllada.
Quan estigui daurada, afegiu-hi els ceps laminats i deixeu-los sofregir una estona. Quan també estiguin dauradets, poseu-hi la crema de llet i el caldo i deixeu-ho reduir a foc suau. Finalment, afegiu-hi el midó de blat de moro, rectifiqueu-ho de sal i pebre i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer el farcit, en un cassó amb mantega sofregiu els ceps tallats en daus. Quan estiguin ben daurats, poseu-los a la Thermomix juntament amb el formatge parmesà, la ricotta i la tòfona ratllada i tritureu-ho. Seguidament, deixeu-ho refredar.
Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous i l'extracte de ceps i tritureu-ho durant un parell de minuts. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient. Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la en làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho en forma de quadradets, de manera que cada boleta de farcit quedi al mig, enganxeu bé les vores i poseu els raviolis en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts.
I ja per acabar, emplateu la salsa de ceps, poseu-hi els raviolis a sobre i guarniu el plat amb una mica més de tòfona ratllada.