Seitó amb maionesa de mel i mostassa

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Cuina: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'anxova és un peix blau ric en greixos omega-3, indispensables per a la bona salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de seitons  

    1 l d'aigua mineral 

    60 g de sal 

    1 ou 

    1 raig de vinagre poma 

    1 cullerada de mel  

    1 cullerada de mostassa antiga 

    Gingebre fresc  

    Pebre 

    Farina d'arròs 

    Glaçons  

    Cibulet 

    Oli OVE 

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Netegem els seitons. Separem l'espina central de cada peix i els dos lloms. Ho posem tot en un recipient.  
  2. Posem al got de la batedora 1 litre d'aigua mineral i 60 g de sal. Dissolem la sal amb el braç elèctric.   
  3. Cobrim els seitons i les espines amb l'aigua salada. Afegim una bona quantitat de glaçons petits a la mateixa aigua i ho deixem reposant 10 minuts.  
  4. Mentrestant, fem una maionesa. Posem 1 ou a temperatura ambient al got de la batedora, 1 raig de vinagre de poma, 1 cullerada de mel, 1 cullerada de mostassa antiga, sal i hi ratllem gingebre. Emulsionem la salsa amb la batedora mentre hi anem tirant oli OVE. Reservem la salsa al biberó i a la nevera.   
  5. Posem una paella de fregir a escalfar amb oli.  
  6. Assequem els seitons i les espines.  
  7. Enfarinem els seitons amb farina d'arròs. Espolsem l'excés de farina i fregim els seitons amb l'oli molt calent. Reservem els seitons en un plat amb paper absorbent. 
  8. Enfarinem les espines amb farina d'arròs i les espolsem.  
  9. Fregim les espines amb l'oli molt calent i les reservem a un plat amb paper absorbent.  
  10. Acompanyem els seitons i les espines amb la maionesa de mel i mostassa i hi tirem al damunt una mica de cibulet tallat.
Anar al contingut