Sopa amb carxofes i pastanaga

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Cuina: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    -Obre

     La carxofa és una de les verdures més riques en fibra, magnesi, fòsfor i potassi, amb un important efecte sobre l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pit de pollastre 

    1 carcassa de pollastre 

    1 porro 

    2 carxofes 

    3 pastanagues 

    1 llimona 

    25 g anacards fregits 

    Vi ranci 

    Mantega 

    Ras-alhanut 

    All en pols 

    Gingebre 

    Julivert 

    Menta fresca 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem marinant el pit de pollastre. Posem en una carmanyola dues culleradetes d'all en pols, una mica de gingebre que ratllarem, un polsim de sal, quatre voltes de pebre negre, un pessic de ras-alhanut i oli d'oliva verge extra. Hi banyem el pit de pollastre, l'impregnem bé i ho guardem una hora a la nevera.  
  2. Passat aquest temps, descartem les fulles externes de les carxofes. Un cop la tenim així, tallem la punta de les fulles i les posem a dins d'una olla. També hi posem les fulles, fins que només deixem el cor blanc de la carxofa. Col·loquem els cors dins d'un bol amb aigua on aboquem el suc d'una llimona, perquè no s'oxidin fins que les haguem de cuinar. 
  3. Encenem el foc de l'olla, hi posem el pollastre marinat, juntament amb una mica de la marinada, i ho sofregim conjuntament. 
  4. Quan comença a agafar color, hi afegim un raig de vi ranci. Un cop se n'ha evaporat l'alcohol, hi posem una mica de mantega, la carcanada de pollastre, la part verda del porro, que tallarem a rodelles, i dues pastanagues que també tallarem a rodelles. Ho cobrim amb 1,5 litres d'aigua, hi afegim una mica de menta fresca i ho bullim 15' a foc baix. Passat aquest temps, ho colem, conservant-ne el pit, que esfilagarsarem. 
  5. En una paella, hi posem una mica de mantega i hi saltem els cors de carxofa, que tallarem a làmines. Tot seguit, hi afegim la part blanca del porro tallat a rodelles fines, i una pastanaga tallada a brunesa.  
  6. Un cop ho tenim saltat, ho afegim a l'olla on tenim el brou colat. Hi posem també el pollastre esfilagarsat i ho escalfem conjuntament. 
  7. Tallem un grapat d'anacards fregits, amb el ganivet. Tallem també fulles de menta i julivert. 
  8. Emplatem la sopa i l'acabem amb la picadeta d'anacards, menta i julivert. 
Anar al contingut