Sopa de ceba amb crosta

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La ceba és rica en compostos de sofre i vitamines C i E. A més destaca el seu contingut en flavonoides, antioxidants de l'organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    1,3 kg ceba tendra 

    1 carcassa de pollastre 

    10 aletes de pollastre 

    1 porro 

    1 pastanaga 

    100 g formatge grana padano 

    3 llesques pa de pagès 

    2 cabeces d'alls 

    Julivert fresc 

    Farigola 

    Oli OVE 

    Pebre negre  

    Sal 

    4 l d'aigua mineral 

  •  

PREPARACIÓ

  1. Comencem torrant el pollastre que farem servir per fer el brou. En una safata de forn amb un paper sulfurat, col·loquem 1 carcassa de pollastre i 10 aletes de pollastre. Pebrem la carn i afegim també un raig d'oli per sobre i ho duem al forn durant 35 minuts a 200º. Aprofitem que encenem al forn per col·locar també a la safata de forn un parell de cabeces d'all, que retirarem quan hagin passat 20 minuts. Posem també al forn una llesca de pa de pagès, que la tindrem uns 5 minuts, fins que estigui torrada, i la treurem. 
  2. Mentrestant, tallem a rodelles 1 porro net, una pastanaga pelada i una ceba pelada, que tallem a quarts. Afegim els vegetals a l'olla on farem el brou. Afegim també a l'olla la carcassa i les aletes de pollastre torrades, 4 litres d'aigua i fem bullir el brou durant una hora i mitja. Quan apaguem el foc, deixarem reposar el brou durant 30 minuts i, llavors, el colarem, el refredarem a la nevera tota la nit i després el desgreixarem. El brou d'aquesta recepta és ideal tenir-lo fet d'un dia per l'altre. 
  3. Un cop el brou ja ha estat tota la nit a la nevera i l'hem desgreixat, el tornem a escalfar al foc fins a reduir-lo a la meitat. D'aquesta manera, concentrarem encara més el seu sabor. 
  4. Tallem a rodelles 1,3 kg de ceba tendra i les col·loquem en una cassola amb un bon raig d'oli i sal. Coem la ceba a foc baix durant 1 hora, fins que estigui molt rossa. 
  5. En un got batedor, afegim un cullerot del brou reduït, la llesca de pa de pagès que havíem torrat al forn, 1 cabeça d'alls escalivats que funyim, fulles de julivert fresc i sal. Turbinem fins a obtenir una picada i reservem. 
  6. A la cassola de la ceba, afegim pebre negre, el brou reduït i la picada. Integrem tots els ingredients i deixem coure a foc baix durant uns 10 minuts aproximadament. 
  7. Mentrestant, funyim l'altra cabeça d'alls escalivada i untem dues torrades de pa de pagès amb aquesta pasta d'all. Tallem les torrades per la meitat i repartim per sobre 100 g de formatge grana padano i una mica de farigola seca. Posem les torrades en una safata de forn amb paper sulfurat i les enfornem 12 minuts a 180º. 
  8. En un plat fondo a cassoleta, aboquem una ració de sopa i mitja torrada amb el formatge gratinat per sobre. 
Anar al contingut