Sopa de ceba amb crosta
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La ceba és rica en compostos de sofre i vitamines C i E. A més destaca el seu contingut en flavonoides, antioxidants de l'organisme.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
1,3 kg ceba tendra
1 carcassa de pollastre
10 aletes de pollastre
1 porro
1 pastanaga
100 g formatge grana padano
3 llesques pa de pagès
2 cabeces d'alls
Julivert fresc
Farigola
Oli OVE
Pebre negre
Sal
4 l d'aigua mineral
PREPARACIÓ
- Comencem torrant el pollastre que farem servir per fer el brou. En una safata de forn amb un paper sulfurat, col·loquem 1 carcassa de pollastre i 10 aletes de pollastre. Pebrem la carn i afegim també un raig d'oli per sobre i ho duem al forn durant 35 minuts a 200º. Aprofitem que encenem al forn per col·locar també a la safata de forn un parell de cabeces d'all, que retirarem quan hagin passat 20 minuts. Posem també al forn una llesca de pa de pagès, que la tindrem uns 5 minuts, fins que estigui torrada, i la treurem.
- Mentrestant, tallem a rodelles 1 porro net, una pastanaga pelada i una ceba pelada, que tallem a quarts. Afegim els vegetals a l'olla on farem el brou. Afegim també a l'olla la carcassa i les aletes de pollastre torrades, 4 litres d'aigua i fem bullir el brou durant una hora i mitja. Quan apaguem el foc, deixarem reposar el brou durant 30 minuts i, llavors, el colarem, el refredarem a la nevera tota la nit i després el desgreixarem. El brou d'aquesta recepta és ideal tenir-lo fet d'un dia per l'altre.
- Un cop el brou ja ha estat tota la nit a la nevera i l'hem desgreixat, el tornem a escalfar al foc fins a reduir-lo a la meitat. D'aquesta manera, concentrarem encara més el seu sabor.
- Tallem a rodelles 1,3 kg de ceba tendra i les col·loquem en una cassola amb un bon raig d'oli i sal. Coem la ceba a foc baix durant 1 hora, fins que estigui molt rossa.
- En un got batedor, afegim un cullerot del brou reduït, la llesca de pa de pagès que havíem torrat al forn, 1 cabeça d'alls escalivats que funyim, fulles de julivert fresc i sal. Turbinem fins a obtenir una picada i reservem.
- A la cassola de la ceba, afegim pebre negre, el brou reduït i la picada. Integrem tots els ingredients i deixem coure a foc baix durant uns 10 minuts aproximadament.
- Mentrestant, funyim l'altra cabeça d'alls escalivada i untem dues torrades de pa de pagès amb aquesta pasta d'all. Tallem les torrades per la meitat i repartim per sobre 100 g de formatge grana padano i una mica de farigola seca. Posem les torrades en una safata de forn amb paper sulfurat i les enfornem 12 minuts a 180º.
- En un plat fondo a cassoleta, aboquem una ració de sopa i mitja torrada amb el formatge gratinat per sobre.