Sopa de miso
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Patrícia Martínez (periodista de Barcelona)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
L'alga wakame és molt rica en àcid folic, vitamina que intervé en la formació dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- PER A 4 PERSONES:
- 1 l de caldo de verdures (o "dashi" en pols)
- 1 paquet d'alga "wakame"
- 4 cullerades de miso blanc
- tofu
- bolets xiitake secs
- 2 cebes tendres
- 1 rajolí de salsa de soja
- 12 cloïsses
- sal
PREPARACIÓ
- Per començar, poseu els bolets xiitake en remull en un bol, poseu l'alga "wakame" també en remull en un altre bol durant 5 minuts i poseu les cloïsses en un altre bol amb aigua i sal, perquè treguin la sorra que puguin tenir.
- Després, talleu els bolets xiitake a làmines, reserveu-los i escorreu també les algues, talleu-les a trossets i reserveu-les.
- A continuació, escalfeu el caldo de verdures. Quan sigui calent, separeu una part del caldo de verdures en un bol, dissoleu-hi molt bé el miso blanc i reserveu-ho.
- Tot seguit, al cassó on teniu el caldo de verdures afegiu-hi l'alga "wakame" i deixeu-la coures a foc lent durant 2 minuts fins que l'alga s'infli.
- Després, afegiu-hi els bolets xiitake i el miso dissolt i deixeu-ho coure a foc molt baix, sense que bulli, durant un minut.
- Seguidament, afegiu-hi el tofu, tallat a daus d'aproximadament 2 centímetres, i deixeu-ho coure durant un minut més.
- Mentrestant, en una cassola sense aigua, poseu-hi les cloïsses, tapeu-la i espereu que s'obrin.
- Finalment, talleu la ceba tendra per la part verda de la tija.
- I ja per acabar, serviu la sopa en bols individuals amb la ceba tendra per sobre, un rajolí de soja i 3 cloïsses amb closca per plat.