Truita jardinera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Les verdures i hortalisses de fulla verda, com les dolcetes, aporten molt poques calories i, en canvi, són riques en aigua, fibra, vitamines i minerals; especialment les més verdes.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 ous
100 g de nyàmeres netes i pelades
70 g de mongeta verda
1 pebrot verd
una cullerada de cafè de llevat
julivert
dolcetes
sal
pebre
flors de nyàmeres
avellanes torrades
llard
oli OVE
PREPARACIÓ
- Un cop netes i pelades, tallem a la brunesa les nyàmeres, 70 g de mongeta verda i 1 pebrot verd.
- Saltem la barreja de vegetals en una paella amb una barreja de llard i oli OVE. Ho reservem en un bol.
- Batem els 6 ous i els afegim al bol dels vegetals amb una culleradeta de cafè de llevat.
- Piquem julivert i l'afegim al bol. Ho salpebrem.
- Piquem un grapat d'avellanes de Reus en un morter.
- Fem les truites d'una en una a la paella, repartint el contingut del bol en quatre parts.
- Emboliquem la truita a mig fer sobre si mateixa i la retirem de la paella encara crua per dins.
- Obrim la truita al plat com si fos un coulant i hi posem les dolcetes per sobre, un raig d'oli OVE, avellana de Reus picada i unes flors de les nyàmeres.