Turbot amb llimona
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
INGREDIENTS
1 turbot salvatge d'1,5 kg
8 carxofes
2 llimones
80 g festucs torrats amb closca
1 cabeça d'alls
50 ml aigua
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem el forn a 180 graus i quan arribi a la temperatura, hi deixem una cabeça d'alls 30 minuts per escalivar-la.
- Posem una olla amb aigua a bullir per escaldar les carxofes.
- Preparem un pot amb aigua i hi posem el suc d'una llimona.
- Pelem 8 carxofes i hi deixem el cor. Anem posant les carxofes pelades al pot amb aigua i llimona.
- Si l'aigua de l'olla bull, hi posem les 8 carxofes pelades i les deixem 5 minuts.
- Passat aquest temps, traiem les carxofes de l'olla.
- Posem dins una safata de forn 1 raig d'oli OVE i el turbot net i salat, les carxofes bullides i posem un altre raig d'oli sobre el peix. Ho salem tot. Ho deixem 15 minuts a 180º.
- Mentrestant, escalfem una paella al foc i hi posem un raig d'oli. Quan estigui calent, hi afegim una llimona neta tallada a llesques.
- Daurem la llimona.
- Posem al got batedor la cabeça d'alls escalivada, les llesques de llimona caramel·litzada, 1 raig d'oli OVE, 50 ml d'aigua i sal. Ho batem fins que tingui textura de crema.
- Pelem 80 g de festucs torrats.
- Piquem al morter els festucs pelats i ho reservem.
- Emplatem amb 1 ració de turbot, 2 carxofes, la crema de llimona i la picada de festucs torrats.
