Turbot amb llimona

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Cuina: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta és pobra en greix i de molt fàcil digestió, per tant és ideal per a tota la família.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 turbot salvatge d'1,5 kg  

    8 carxofes  

    2 llimones 

    80 g festucs torrats amb closca  

    1 cabeça d'alls 

    50 ml aigua 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem el forn a 180 graus i quan arribi a la temperatura, hi deixem una cabeça d'alls 30 minuts per escalivar-la.  
  2. Posem una olla amb aigua a bullir per escaldar les carxofes.  
  3. Preparem un pot amb aigua i hi posem el suc d'una llimona.  
  4. Pelem 8 carxofes i hi deixem el cor. Anem posant les carxofes pelades al pot amb aigua i llimona. 
  5. Si l'aigua de l'olla bull, hi posem les 8 carxofes pelades i les deixem 5 minuts. 
  6. Passat aquest temps, traiem les carxofes de l'olla. 
  7. Posem dins una safata de forn 1 raig d'oli OVE i el turbot net i salat, les carxofes bullides i posem un altre raig d'oli sobre el peix. Ho salem tot. Ho deixem 15 minuts a 180º.   
  8. Mentrestant, escalfem una paella al foc i hi posem un raig d'oli. Quan estigui calent, hi afegim una llimona neta tallada a llesques. 
  9. Daurem la llimona.  
  10. Posem al got batedor la cabeça d'alls escalivada, les llesques de llimona caramel·litzada, 1 raig d'oli OVE, 50 ml d'aigua i sal. Ho batem fins que tingui textura de crema.  
  11. Pelem 80 g de festucs torrats. 
  12. Piquem al morter els festucs pelats i ho reservem.  
  13. Emplatem amb 1 ració de turbot, 2 carxofes, la crema de llimona i la picada de festucs torrats.
Anar al contingut