T7xC130 - 30/03/2016
Subtítols en: català
Subtítols en: català
Dediquem el dilluns a recordar Pepe Rubianes, quan es compleix un any de la seva desaparició. Ho fem acompanyats d'alguns dels qui millor el coneixien: Andreu Buenafuente, Albert Om (en el seu retorn televisiu a la tarda) i el seu representant de sempre, el Toni Coll. Coneixem com treballa un mediador familiar: el Joan Sendra ens explica en què consisteix la seva feina, que apareix retratada a la sèrie "Sagrada Família".
Com treballen els forenses? La Clàudia Pujol (autora del llibre "En l'escena del crim") i en Narcís Bardalet (forense) ens ho expliquen i en repassen alguns dels casos més significatius. Sabem com s'escull el nom d'una marca amb un expert en 'naming': l'Ignasi Fontvila. Des de Vilafranca aprenem com s'ha de fer un bon tast de vins i un de cava.
Mostrem l'últim invent d'uns estudiants de l'UPC: una màquina que fa, entre altres coses, que tothom pugui cantar com un professional. Leonardo Sbaraglia ve a presentar-nos la seva darrera pel·lícula "El corredor nocturno". Amb ell i l'Àlex Gorina fem un primer acostament a les travesses dels Oscars. Per què està tan de moda col·leccionar xapes de cava? i com es trien els llocs que surten a les pel·lícules?
Fem l'habitual tertúlia de "La Riera" (amb Espartac Peran, l'àvia Remei, Pere Mas, Ana Boadas, Pep Anton Muñoz i David Balaguer), aquest cop amb un convidat sorpresa de la sèrie. Ens visita Carles Bosch per presentar-nos el seu documental d'èxit "Bicicleta, cullera, poma", sobre l'Alzheimer de Pasqual Maragall. Escalfem motors del concurs de castells de Tarragona (que es farà el diumenge dia 3), l'autèntica Champions del món casteller. Repassem les millors propostes de la gent per a les promocions de TV3 a l'estiu (imatges amb la careta dels famosos), i premiarem la millor amb un televisor de plasma.
Existeix l'amor a primera vista? És cert que com el primer amor no n'hi ha cap altre? Són temes latents a l'últim llibre de Luis Racionero. En parlem amb ell i també amb els nostres col·laboradors Carolina Ferre, Màrius Carol, Imma Sust, Sílvia Soler i Jose Corbacho.
Ens visita Roger de Gràcia, amb qui farem un recorregut per les cançons que han protagonitzat el seu exitós "No me la puc treure del cap". La propera temporada es dedicarà a les cançons que decideixin els espectadors. Comencem a rebre propostes, i el pianista i compositor Lluís Vergés les analitza al piano.
Nou "derbi de variants" amb en Màrius Serra. Quina variant del català és millor per parlar de temes com el fred o l'amor? Sentim parlar Joan-Daniel Bezsonoff (de la Catalunya Nord), Montse Palau (tarragoní), Queta Karmany (mallorquí), Josep Maria Fonolleras (gironí), Carolina Ferré (valencià) i Ramon Molins (lleidatà).
El mòbil ens domina o nosaltres dominem el mòbil? Ho debatem amb Òscar Dalmau, Bernat Dedéu, Llucia Ramis i Núria Coll. També coneixerem les últimes novetats en aplicacions a la telefonia mòbil que es presenten al Mobile World Congress. I en Lluís Marquina fa volar un helicòpter controlat remotament per l'iPad.
Ens visita l'actor David Bagés, que fa de Joan Anton Balló a "La Riera". Ens confirmarà si, realment, té una relació amb l'Oriol a la sèrie i parlarà dels problemes que l'enfronten amb la família Flaquer. A la taula es debatrà sobre l'actualitat de "La Riera" amb Pep Anton Muñoz, l'àvia Remei, David Balaguer, Pere Mas i Anna Boadas.
Al cara a cara de cada dimecres, Ernest Folch i Xavier Sardà discuteixen sobre els temes d'actualitat. Avui es pregunten què decidirien si poguessin, amb un botó, fer desaparèixer Gaddafi, tornar enrere en el temps, ficar Millet i Montull a la presó, fer desaparèixer els paparazzis o permetre tornar a fumar a tot arreu.
Visiten el plató de "Divendres" el crític cinematogràfic Eduard Vicente i el localitzador Manel Manteca, responsable de les localitzacions de pel·lícules com "El perfum", "Agnòsia" i "Vicky, Cristina. Barcelona", que parlaran del món dels rodatges de cine a Catalunya.