La 32a edició de La Marató és la primera dedica a la salut sexual i reproductiva, el conjunt de malalties i problemes que més incideixen en la població, amb una especial afectació entre les dones i els joves. Amb entrevistes, testimonis i activitats des de les seus ubicades als Jardins de la Maternitat a Barcelona, el far de Vilanova i la Geltrú i la Universitat de Lleida, sense oblidar les actuacions al plató de TV3 i l'Espai Jove del Fòrum de Barcelona.
La 32a edició de La Marató és la primera que dedicada a la salut sexual i reproductiva, conjunt de malalties i problemes que més incideixen en la població, amb una especial afectació entre les dones i els joves. Amb entrevistes, testimonis i activitats des de les seus ubicades als jardins de la Maternitat a Barcelona, el far de Vilanova i la Geltrú i la Universitat de Lleida, sense oblidar les actuacions al plató de TV3 i l'Espai Jove del Fòrum de Barcelona.
La 32a edició de La Marató és la primera que dedicada a la salut sexual i reproductiva, conjunt de malalties i problemes que més incideixen en la població, amb una especial afectació entre les dones i els joves. Amb entrevistes, testimonis i activitats des de les seus ubicades als jardins de la Maternitat a Barcelona, el far de Vilanova i la Geltrú i la Universitat de Lleida, sense oblidar les actuacions al plató de TV3 i l'Espai Jove del Fòrum de Barcelona.
La salut cardiovascular centra La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquest any. El programa insígnia de la solidaritat a Catalunya arriba a la 31a edició el diumenge 18 de desembre posant el focus sobre unes malalties que són la principal causa de mort als països desenvolupats. A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d'una malaltia del cor o d'un ictus. El programa torna a sortir al carrer per sensibilitzar sobre què suposa conviure amb alguna d'aquestes patologies i sobre la necessitat de continuar investigant. A la tarda, obrim de nou les portes del plató de La Marató, aquest any amb més presència de públic. En aquesta edició, Roger Escapa, des de Catalunya Ràdio, i Ariadna Oltra, Helena Garcia Melero, Agnès Marquès, Quim Masferrer i Eloi Vila, des de TV3, s'ocupen de presentar aquesta gran cita solidària en què tots els espectadors podran sumar-se al gran batec contra les malalties cardiovasculars.
La salut cardiovascular centra La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquest any. El programa insígnia de la solidaritat a Catalunya arriba a la 31a edició el diumenge 18 de desembre, amb el focus posat sobre malalties que són la principal causa de mort als països desenvolupats. A Catalunya una de cada quatre persones mor a causa d'una malaltia del cor o d'un ictus.
La salut cardiovascular centrarà La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquest any. El programa insígnia de la solidaritat a Catalunya arribarà a la 31a edició el diumenge 18 de desembre, tot posant el focus sobre malalties que són la principal causa de mort als països desenvolupats. A Catalunya una de cada quatre persones mor a causa d'una malaltia del cor o d'un ictus. El programa tornarà a sortir al carrer per sensibilitzar sobre què suposa conviure amb alguna d'aquestes patologies i sobre la necessitat de continuar investigant. L'emissió de La Marató 2022 començarà a dos quarts de deu del matí i tindrà el territori com a fil conductor, i convertirà la seva gran xarxa de pobles i ciutats en una metàfora del sistema circulatori, i el cor, en el motor de la solidaritat compartida. Serà una jornada plena de testimonis, emocions, entreteniment i divulgació que es preveu que s'allargui fins passada la una de la matinada. Al matí, es farà un gran desplegament sobre el territori per donar cobertura als milers d'activitats que s'organitzen, l'essència de La Marató. A la tarda, obrirem de nou les portes del plató de La Marató, aquest any amb més presència de públic. En aquesta edició, Roger Escapa, des de Catalunya Ràdio. i Ariadna Oltra, Helena Garcia Melero, Agnès Marquès, Quim Masferrer i Eloi Vila, des de TV3, s'ocuparan de presentar aquesta gran cita solidària, on tots els espectadors podran sumar-se al gran batec contra les malalties cardiovasculars.
La salut mental centrarà La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquest any. El programa insígnia de la solidaritat a Catalunya arribarà a la 30a edició el diumenge 19 de desembre tot posant el focus sobre uns problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn. El programa de La Marató 2021 començarà a tres quarts de deu del matí, i estarà ple de bellesa i sensibilitat, que ajudarà a fer divulgació sobre aquests trastorns amb l'art com a fil conductor. Una emissió plena de testimonis, emocions, entreteniment i solidaritat que es preveu s'allargarà fins passada la una de la matinada. Al matí, es farà un gran desplegament sobre el territori per donar cobertura als milers d'activitats que s'organitzen, l'essència de La Marató.
Aquest any el programa de televisió comença a les 9.30 del matí. La primera part del programa, realitzada en exteriors, pretén posar en especial valor la feina dels treballadors i treballadores de l'àmbit sanitari. I, per fer-ho, Raquel Sans, Laura Rosel, Jordi Basté i Mònica Terribas (amb la col·laboració de moltes cares més de la CCMA) es traslladaran a diversos centres sanitaris catalans, on hi haurà sets per fer entrevistes a testimonis i professionals, actuacions i connexions en directe amb les activitats que es facin, com cada any, a tot el territori. Un altre dels territoris que La Marató visitarà, per posar en valor l'experiència viscuda durant la pandèmia de la Covid-19, és la Conca d'Òdena. I també es compta mb la col·laboració i la presència dels centres d'atenció primària i del SEM, essencials, més que mai, per La Marató.
La Marató de TV3 es va vestir de gala durant la nit. A partir de les 22.00 van passar pel plató testimonis de xarampió, d'infecció de pròtesi i oïda, de sèpsia i dengue i malària. Clara Ballesté va utilitzar la realitat augmentada per explicar què originen les malalties infeccioses i com s'han d'afrontar i hi va haver el "Gran Medicat" i el repte de l'òpera amb els protagonistes de "Com si fos ahir" i Ramon Gener. Hi va haver el monòleg del Quim Masferrer i les actuacions de Les Meleros, La Família Bastarda, la Casa Azul, el Mag Lari, els Messengers, Salva Racero i Hair. Es van fer dues actualitzacions de marcador. La primera, des de la Fira de Barcelona amb els voluntaris. La segona, el marcador final, des del plató.
En aquesta franja, van passar pel programa fins a 6 testimonis que van tenir una endocarditis i una infecció de la vàlvula, una tuberculosi, una pneumònia greu, la sida, una infecció de pròtesi i una sèpsia. Hi va haver les actuacions del Super3, Joan Rovira, Circ Vermut, P.A.W.N. Gang i Paula Valls i Clara Peya. També es van utilitzar en dues ocasions la realitat augmentada i es va fer el repte de les "beauties" a Terrassa, l'Ametlla, Calafell i Puigcerdà. Enric Calpena va parlar de la història de les infeccions i el Dani Jiménez, dels microorganismes del cos. Es van mostrar les activitats populars de Sant Pau d'Ordal, Flix, Reus, Girona, Llavaneres i La Sagrera (Barcelona), i es va actualitzar els marcadors des de Campdevànol i Gurb.
Set testimonis d'hepatitis, d'una infecció al cervell, d'una cerebritis, de sèpsia, de la sida, d'una infecció nosocomial i de la malaltia Bruton, una malaltia congènita que afecta el seu sistema sanitari, van passar pel plató de La Marató de TV3. Anna Guitart va parlar de Rainer Maria Rilke i l'espot, i hi va haver els reptes de l'"scape room", del "tothom balla" i el de rentar-se les mans. Pere Renom explica, mitjançant la realitat augmentada, com els bacteris cada vegada són més resistents. Va actuar Sara Terraza, Wom i Funkystep & The Sey Sisters, Haldor Mass, La Veronal, Dani Anglès i Víctor Arbelo, la Hora de Joglar, Els Pastorets amb Tarda Oberta i l'India Martínez. Es van actualitzar els marcadors des del Parc Taulí, Solsona i el plató de TV3, per primera vegada en aquesta edició.