26/04/2007
Subtítols en: català
Subtítols en: català
Joan Barril i Joan Ollé s'instal·len a la seva "Illa del tresor" al 33, abans de marxar de vacances. En aquesta última edició de la temporada els acompanya el cantautor Joan Manuel Serrat. Fa 9 anys -o 124 programes-, Serrat va ser el primer nàufrag que va topar amb "L'illa del tresor". Ara, en la seva última edició del 2007, torna al mateix espai per compartir un imaginari que forma part del patrimoni musical de milions d'individus. Serrat ha estat mestre i inspiració per a generacions de músics, però a "L'illa" canta 10 fragments dels seus propis mestres del món de la cançó. Durant la conversa, l'artista també explica quins consells donaria a un aspirant a cantautor, repassa des del seu codi de valors els 10 manaments, i canta en exclusiva, i a cappella, una jota.
Jose A. Labordeta, cantautor, escriptor i polític. De com va començar a cantar, de les seves imatges d'Aragó, i de la feina desenvolupada al Congrés ens en parla a "L'illa" aquest aragonès tant compromès com polièdric. El sentirem, tanmateix, reflexionant sobre la mort, repassant instants memorables de la seva vida, cantant a cappella, i recitant els emotius versos del seu germà, Miguel Labordeta.
A la directora del Gran Teatre del Liceu, Rosa Cullell, li encanta Rossinni, però també s'emociona sentint les composicions de Joaquín Sabina. Cullell s'instal·la a "L'illa" per compartir les experiències personals i laborals d'una de les poques dones que han arribat a càrrecs ocupats sobretot per homes. Els seus viatges d'aprenentatge, la nostàlgia de la contracultura, o què fa i a què es dedica una directora de tot un Liceu són alguns dels secrets que Cullell portarà a una illa necessàriament simfònica.
Un creador del segle XXI que escolta música amb aparells decimonònics. el músic Dani Nel·lo i la seva gramola passen per "L'illa" per compartir el seu esperit transgressor: les descobertes musicals, l'afició pel gènere negre, el perquè dels tatuatges, com va tornar a enamorar-se de la seva dona, i una singularíssima actuació poeticomusical al voltant del color vermell.
Joan Barril i Joan Ollé tornen a instal·lar la seva "Illa del Tresor" al 33. En aquesta edició els acompanyarà l'actor Juan Echanove. "Plataforma" és ara per ara l'última aventura teatral d'Echanove. Però en el seu abordatge a "L'illa", l'intèrpret va, a més, carregat d'emocions expressades gairebé com a aforismes: la passió devocional per la feina, la seva transformació a dalt de l'escenari, la vivència de l'amor en el passat i la seva prospecció futura, i fins i tot la millor manera de fer servir el wasabi a la cuina.
"Plataforma" és ara per ara l'última aventura teatral de l'actor Juan Echanove. Però en el seu abordatge a "L'illa", l'intèrpret va, a més, carregat d'emocions expressades gairebé com a aforismes: la passió devocional per la feina, la seva transformació a dalt de l'escenari, la vivència de l'amor en el passat i la seva prospecció futura, i fins i tot la millor manera de fer servir el wasabi a la cuina.
En aquesta edició, Gilles Lipovetsky visita "L'illa del tresor". Una de les veus de referència per entendre l'actual societat postmoderna. Lipovetsky ofereix la mirada més aguda sobre el món, les relacions humanes i la seva pròpia biografia. La infantesa al París dels anys 40 dona pas a la seva lúcida dissecció de nocions com l'angoixa o la por, en una conversa que també transita pels vincles que estableixen els humans amb els objectes de luxe i la cultura pop.
En aquesta edició, l'economista i empresària Mercè Sala. Exdirectora de RENFE, emprenedora i alt càrrec immersa en un món eminentment d'homes, Mercè Sala ens descobreix a "L'illa" com va convertir-se en la dona que és ara: la infantesa escolar i la relació amb els pares teixeixen així un diàleg amb el vessant professional de qui ha conduït personalment el metro i que encara sap de memòria -i ho demostra al programa- les parades successives de trens i autobusos.
Director, músic, showman, i un dels personatges més singulars de l'escena mundial, Jérôme Savary viatja a "L'illa del tresor" per regalar-nos una conversa memorable: la relació amb els grans artistes, l'època del Magic Circus, les seves postals predilectes, o les seves opinions contundents sobre la vida, l'amor i les dones. Mentrestant, Barril i Ollé reinventen les pàgines grogues, el món del transformisme i perpetren un recital únic acompanyats del kazoo.
Ha estat Hamlet, misantrop i heroi rusiñolià, però aquesta vegada Lluís Homar visita "L'Illa del tresor" amb la seva vida com a únic guió i els seus gossos com a acompanyants. Les vivències sobre -i darrere- l'escenari, les seves aficions de ball, o els records familiars més emotius componen un mosaic biogràfic de les veritats del Lluís. Amb ell, Joan Barril i Joan Ollé recreen l'univers de Shakespeare, reinventen els sons dels objectes i passen revista a la seva col·lecció de productes culturals.
En aquesta edició, acompanya a Joan Barril i Joan Ollé el director de "Le Monde Diplomatique", Ignacio Ramonet. Un dels millors analistes de la geopolítica internacional visita "L'Illa del Tresor" per traçar un retrat íntim i personal del món que li ha -i ens ha- tocat viure: la infantesa a Tànger, els records estudiantils, la seva relació amb Fidel Castro o l'experiència de l'amor. Entremig, Joan Barril i Joan Ollé comparteixen una singular partida de cartes, rescaten espècies en extinció i troben remeis terapèutics a partir de la literatura.
Joan Barril i Joan Ollé tornen a instal·lar la seva "Illa del Tresor" al 33. En aquesta edició els acompanyarà l'actriu Marta Marco. Un dels rostres catalans que més brillen a l'escenari seurà aquest dijous a la butaca de L'Illa per compartir amb els nàufrags el backstage de la seva trajectòria humana i laboral. De les joguines infantils a la crema de carbassa, passant per un solo de violoncel o com entén un dia "perfecte". Al mateix programa, Barril i Ollé ofereixen un homenatge emotiu a Charlie Brown, repassen l'univers de les agulles, i culminen un inventari cultural molt numèric.
L'actriu Marta Marco, un dels rostres catalans que més brillen a l'escenari, seu a la butaca de "L'Illa" per compartir amb els nàufrags el backstage de la seva trajectòria humana i laboral. De les joguines infantils a la crema de carabassa, passant per un solo de violoncel o com entén un dia "perfecte". Al mateix programa, Joan Barril i Joan Ollé ofereixen un homenatge emotiu a Charlie Brown, repassen l'univers de les agulles, i culminen un inventari cultural molt numèric.
"L'illa del tresor", de Joan Barril i Joan Ollé, estrena temporada i ho fa col·laborant amb "La Setmana de TV3", dedicada, en aquesta edició al canvi climàtic. Sobre els perills que assetgen el planeta, l'observació de la natura, la situació dels animals, i fins i tot els crepuscles de "Blade Runner", ens en parla a l'entrevista el catedràtic Javier Martín-Vide, geògraf i mestre de reconeguts meteoròlegs. Al mateix programa, Joan Barril i Joan Ollé demostren com els elements poden mutar per efecte del clima, com un rellotge de sorra pot funcionar al revés, i com l'escalfament pot esdevenir apocalíptica poesia visual.
La nit de Sant Esteve, "L'illa" traspua lirisme pels quatre punts cardinals en un especial que ret homenatge a la paraula i la poesia visual. Alguns dels moments més emotius de la història del programa tornaran a florir durant quaranta intensíssims minuts. Convidats com Ariadna Gil, José Agustín Goytisolo, Manuel Rivas, Montserrat Tura, Joan Brossa, Carme Riera i Joan Margarit recitaran o compartiran els seus versos preferits; instants d'alquímia verbòfila de la mà de Joan Barril i Joan Ollé; regals visuals com la versió en format 'cava' de "Los peces en el río", i fins i tot l'adaptació a cappella i en anglès d'"El 25 de desembre" amb els joans i la Monica Green.
Temps era temps, hi havia una dona sense edat, amb cara de dibuix molt animat, que no vivia del cuento, però ens feia viure tots els contes. L'escriptora i il·lustradora catalana, Teresa Duran, fa servir paraules que crèiem d'altres èpoques, però que dites pels seus ulls, perquè la Teresa parla amb els ulls i pensa amb els llavis, semblen acabades de sortir del forn.
Temps era temps, hi havia una dona sense edat, amb cara de dibuix molt animat, que no vivia del cuento, però ens feia viure tots els contes. L'escriptora i il·lustradora catalana, Teresa Duran, fa servir paraules que crèiem d'altres èpoques, però que dites pels seus ulls, perquè la Teresa parla amb els ulls i pensa amb els llavis, semblen acabades de sortir del forn.
Joan Barril i Joan Ollé tornen a instal·lar la seva "Illa del Tresor" al 33. En aquesta edició els acompanyarà l'editor Jorge Herralde. El seu catàleg a l'editorial Anagrama compta amb alguns dels millors escriptors de la literatura internacional. Bibliòfil i passional, Herralde visita aquest dimarts L'illa per compartir les seves dèries personals i moments decisius: l'hedonisme de la Barcelona dels 60, els viatges, les classes socials a través de l'escola, els seus autors predilectes i fins i tot una divertida nit amb Patricia Highsmith. Al mateix programa, Joan Barril i Joan Ollé evoquen el passat amb les diferents ulleres que els han acompanyat, i escenifiquen alguns dels monuments més emblemàtics de Barcelona, mentre assistim a una doble col·lecció de nusos i entrem en un gabinet de biblioteràpia.
El seu catàleg a l'editorial Anagrama compta amb alguns dels millors escriptors de la literatura internacional. Bibliòfil i passional, l'editor Jorge Herralde visita "L'illa" per compartir les seves dèries personals i moments decisius: l'hedonisme de la Barcelona dels 60, els viatges, les classes socials a través de l'escola, els seus autors predilectes i fins i tot una divertida nit amb Patricia Highsmith. Al mateix programa, Joan Barril i Joan Ollé evoquen el passat amb les diferents ulleres que els han acompanyat, i escenifiquen alguns dels monuments més emblemàtics de Barcelona, mentre assistim a una doble col·lecció de nusos i entrem en un gabinet de biblioteràpia.