Tres joves que estudien 2n de Batxillerat, FP i universitat ens parlen del seu futur, lluny o no del seu poble.
Tres joves catalans viuen al món rural, fora de Catalunya: Anglaterra, França i l'Aragó són les seves terres d'acollida.
Els tres joves viuen a l'alta muntanya, amb la mà gairebé poden tocar el cel, ja que els seus municipis són el sostre de Catalunya.
Els tres joves tenen esperit de servei i estan les 24 hores a l'aguait per si hi ha qualsevol emergència.
Són joves, treballadores i mares de família. En aquest capítol veurem com es viu el naixement del primer fill, el fet de conviure amb quatre generacions o ser mare de família nombrosa.
Tres joves disposats a continuar el negoci familiar o tradicional, però aportant-hi nous aires i coneixements.
Tres joves viuen al món rural però treballen o estan connectats laboralment a la gran ciutat.
En aquest capítol ens fixarem en la relació home-natura. L'aprofitament i gestió dels recursos naturals són un actiu del desenvolupament del món rural, si es fa de forma racional.
Històricament, pel que són o pel que representen, la seva paraula sempre ha tingut un pes específic dins la comunitat: el capellà, el mestre i el metge.
Amb empenta, esforç i sense pors, tres joves tiren endavant els seus negocis que han començat de zero.
Tres joves decideixen un dia deixar la gran ciutat i buscar el seu lloc en el món rural. No tot seran alegries ni tot seran dificultats.
Tres joves viuen en tres dels municipis més petits de Catalunya. Els veïns es poden comptar gairebé amb els dits de les mans.