"La Riera", 500 capítols: Una història d'èxit
"La Riera" arriba al capítol 500, i ho fa amb molt bona salut. Els resultats ho avalen: 463.000 espectadors de mitjana aquesta última temporada i una quota del 23,6%. La realitat i la ficció coincideix en la celebració. A casa la Mercè hi ha una barbacoa festiva i la matriarca de can Riera aconsegueix que gairebé tota la trobada estigui presidida per la bona harmonia. Gairebé.
"La Riera" arriba al capítol 500 amb els millors resultats de la seva història. A l'abril va fer rècord amb una quota del 25,4% (501.000 espectadors de mitjana).
Si l'anàlisi es fa per temporades, també s'observa aquesta atenció creixent: la primera va registrar 366.000 espectadors de mitjana i una quota del 19,3%; la segona, 427.000 i un 22,7%; i la tercera, fins ara, 463.000 i un 23,6%.
El capítol més vist de tota la història de la sèrie va ser l'inaugural, emès el 10 de gener del 2010, que va tenir 597.000 espectadors de mitjana i una quota del 18,1%, i el segon més vist, que s'emmarca en aquesta última temporada, va ser l'emès el 13 de febrer del 2012, amb 595.000 espectadors de mitjana i una quota del 28%.
La renovació dels dramàtics de la cadena
Tot i que el nucli fort de la telenovel·la són els Guitart, "La Riera" és molt coral. En aquests 500 capítol hi ha hagut 500 actors, dels quals 100 han tingut un protagonisme destacat. I hi han passat 5.000 figurants.
"La Riera" ha marcat una nova manera de fer sèries diàries. Es va engegar com una gran aposta de renovació dels dramàtics de la cadena, tècnicament molt ambiciosa i amb els fogons i el mar com a escenaris principals. S'està fent amb alta definició, més exteriors, amb una concepció de decorats que gairebé tenen 360º... La percepció de qualitat és molt alta i el preu per minut més econòmic que les seves antecessores, gràcies a un disseny de producció molt acurat que optimitza els recursos.
Als platós hi ha hagut al voltant de 30 sets molt polivalents i els exteriors han estat de l'ordre del 20%.
La cuina de "La Riera" en 500 capítols
I com que l'acció passa al voltant dels fogons, aquí hi ha algunes dades curioses sobre la producció. S'han enregistrat 506 seqüències de cuina en ple rendiment, a la sala de la fonda s'han servit 2.665 plats i s'hi han celebrat 14 festes. S'han cuinat més de 350 plats diferents i s'han creat 12 cartes de temporada i 20 menús degustació. A més de dues cartes per al 117 i una per al Casino.
D'altra banda, s'han rodat 220 àpats familiars a les cases dels protagonistes. La Mercè, a la seva cuina ha cuinat plats tan suggerents com suflé d'espinacs, bullabessa, llagosta amb xocolata o calamars farcits. I la Núria Flaquer ha servit a la seva taula, entre altres, les seves gambes amb ametlles, canelons, suquet de rap i sarsuela.
El capítol 500: una barbacoa familiar amb un final tràgic
L'Ernest ha organitzat una barbacoa a casa de la Mercè. La trobada serveix per resoldre molts assumptes pendents, i per tancar contenciosos: en Lluís i la Carol; la Sònia, en Claudi i l'Ernest; en Claudi i en Sergi... El problema és que la Lídia, que al llarg del dia s'ha anat posant més i més rabiosa, decideix presentar-s'hi per espatllar-ho tot.
Si l'anàlisi es fa per temporades, també s'observa aquesta atenció creixent: la primera va registrar 366.000 espectadors de mitjana i una quota del 19,3%; la segona, 427.000 i un 22,7%; i la tercera, fins ara, 463.000 i un 23,6%.
El capítol més vist de tota la història de la sèrie va ser l'inaugural, emès el 10 de gener del 2010, que va tenir 597.000 espectadors de mitjana i una quota del 18,1%, i el segon més vist, que s'emmarca en aquesta última temporada, va ser l'emès el 13 de febrer del 2012, amb 595.000 espectadors de mitjana i una quota del 28%.
La renovació dels dramàtics de la cadena
Tot i que el nucli fort de la telenovel·la són els Guitart, "La Riera" és molt coral. En aquests 500 capítol hi ha hagut 500 actors, dels quals 100 han tingut un protagonisme destacat. I hi han passat 5.000 figurants.
"La Riera" ha marcat una nova manera de fer sèries diàries. Es va engegar com una gran aposta de renovació dels dramàtics de la cadena, tècnicament molt ambiciosa i amb els fogons i el mar com a escenaris principals. S'està fent amb alta definició, més exteriors, amb una concepció de decorats que gairebé tenen 360º... La percepció de qualitat és molt alta i el preu per minut més econòmic que les seves antecessores, gràcies a un disseny de producció molt acurat que optimitza els recursos.
Als platós hi ha hagut al voltant de 30 sets molt polivalents i els exteriors han estat de l'ordre del 20%.
La cuina de "La Riera" en 500 capítols
I com que l'acció passa al voltant dels fogons, aquí hi ha algunes dades curioses sobre la producció. S'han enregistrat 506 seqüències de cuina en ple rendiment, a la sala de la fonda s'han servit 2.665 plats i s'hi han celebrat 14 festes. S'han cuinat més de 350 plats diferents i s'han creat 12 cartes de temporada i 20 menús degustació. A més de dues cartes per al 117 i una per al Casino.
D'altra banda, s'han rodat 220 àpats familiars a les cases dels protagonistes. La Mercè, a la seva cuina ha cuinat plats tan suggerents com suflé d'espinacs, bullabessa, llagosta amb xocolata o calamars farcits. I la Núria Flaquer ha servit a la seva taula, entre altres, les seves gambes amb ametlles, canelons, suquet de rap i sarsuela.
El capítol 500: una barbacoa familiar amb un final tràgic
L'Ernest ha organitzat una barbacoa a casa de la Mercè. La trobada serveix per resoldre molts assumptes pendents, i per tancar contenciosos: en Lluís i la Carol; la Sònia, en Claudi i l'Ernest; en Claudi i en Sergi... El problema és que la Lídia, que al llarg del dia s'ha anat posant més i més rabiosa, decideix presentar-s'hi per espatllar-ho tot.

