"Quèquicom" repassa la història de la vinya i del vi a Catalunya
A "Quèquicom" us presentem les restes de raïm més antigues trobades a Catalunya, i en Miquel Piris ens ensenyarà a beure dues ampolles de vi sense emborratxar-se.
La història de la vinya i del vi a Catalunya seran, dimecres, objecte de divulgació a "Quèquicom", el programa científic del 33, a partir de les 21.30 i amb l'informe "El vi: prehistòria i futur".
Per trobar, a Alcanar, les primeres restes de vinya cultivada, el reporter Miquel Piris comptarà amb el suport del Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona. Aquestes llavors de raïm trobades a la població del Montsià tenen una antiguitat de 2.700 anys, i per saber de quina varietat es podria tractar, el programa posa en contacte els arqueòlegs de la Universitat de Barcelona amb els investigadors de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, amb l'objectiu que n'extreguin l'ADN i descobreixin, d'aquesta manera, quina varietat és.
Al plató, en Marc Boada trobarà, amb l'ajuda del microscopi, un insecte diminut que va estar a punt de destruir tota la vinya europea: la fil·loxera. Però els vins catalans van sobreviure als efectes d'aquesta plaga i avui dia estan considerats uns els millors del món.
I per acabar, en Miquel Piris visitarà el celler Mas Martinet per aprendre com es fa un bon vi.
Per trobar, a Alcanar, les primeres restes de vinya cultivada, el reporter Miquel Piris comptarà amb el suport del Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona. Aquestes llavors de raïm trobades a la població del Montsià tenen una antiguitat de 2.700 anys, i per saber de quina varietat es podria tractar, el programa posa en contacte els arqueòlegs de la Universitat de Barcelona amb els investigadors de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, amb l'objectiu que n'extreguin l'ADN i descobreixin, d'aquesta manera, quina varietat és.
Al plató, en Marc Boada trobarà, amb l'ajuda del microscopi, un insecte diminut que va estar a punt de destruir tota la vinya europea: la fil·loxera. Però els vins catalans van sobreviure als efectes d'aquesta plaga i avui dia estan considerats uns els millors del món.
I per acabar, en Miquel Piris visitarà el celler Mas Martinet per aprendre com es fa un bon vi.