Bolonya

Hem de fer els tortellini. Judith Lleixà. Bolonya.

Quan es parla de cuina bolonyesa, es parla d'embotits i pasta fresca. Els dos plats per excel·lència de la gastronomia emiliana són els "tortellini in

Quan es parla de cuina bolonyesa, es parla d'embotits i pasta fresca. Els dos plats per excel·lència de la gastronomia emiliana són els "tortellini in brodo", una sopa de pasta farcida, i els "tagliatelle al ragú", erròniament coneguts com "espaguetis a la bolonyesa". No és estrany, doncs, que un dels malnoms de la capital emiliana sigui "la grassa" ja que aquí es menja en quantitat i substància. La cuina està estretament lligada a la tradició, a la conservació d'antigues receptes revisitades, però sempre conservant el gust original i autèntic de cada plat. Per mantenir els bons costums, un grup d'àvies ensenya com es fa l'autèntica pasta fresca a italians i estrangers.



Anar al contingut

Blog Europa

Blog Europa és una iniciativa de Televisió de Catalunya que vol mostrar la realitat social europea a través dels ulls d'estudiants catalans de Periodisme i de Comunicació Audiovisual. Els estudiants aprofiten una beca Erasmus en diverses ciutats d'Europa per explicar històries curtes en primera persona sobre la seva experiència europea. Els estudiants enregistren aquests reportatges amb una petita càmera de vídeo digital d'alta definició. Són mirades subjectives, a mig camí entre la crònica periodística i un blog de viatge, i afronten temes culturals, de costums i de maneres de viure, sobre problemes socials, multiculturalitat, fets d'actualitat, etc.

Cerca posts del blog
Últims posts