Albergínies a l'estil japonés
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'albergínia és una hortalissa rica en fibra, si en mengem la pell, i conté minerals com el potassi i el magnesi, que intervenen en l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS
- 4 albergínies asiàtiques
- 100 g pasta miso blanca
- 1 l aigua mineral
- 50 g salGingebre
- 50 ml Oli de sèsam
- Sal
- Pebre
- Alga wakame
- Katsuboshi
- Salsa de soja
- Pasta d'all confitat
- Cibulet
PREPARACIÓ
- Comencem preparant un bany d'aigua i sal per a les albergínies, amb 50g de sal i 1l d'aigua freda. Ho remenem bé perquè es dissolgui la sal a l'aigua.
- Tallem 4 albergínies asiàtiques, ja netes,verticalment per la meitat
- Fem un tall als laterals de la carn de les albergínies sense arribar a la pell. En fem unes talls en diagonal en forma de rombes.
- Submergim les albergínies al bany d'aigua i sal amb la pell cap amunt per treure el toc picant que poden tenir i evitar que s'ennegreixin. Les deixarem 30 minuts
- Posem la al foc vaporadora amb aigua i fem que bulli.
- Traiem les albergínies del bany d'aigua i sal i les eixuguem bé.
- Posem les albergínies amb la pell cap amunt a la vaporadora i les coem 8 minuts.
- Agafem el gingebre i el ratllen en un bol on hi posarem 100 g de pasta miso blanca, 50 ml d'oli de sèsam i 40 ml d'aigua. Ho barregem bé i ho reservem.
- Traiem les albergínies de la vaporadora i les posem en una plata de forn amb paper sulfurat a la base.
- Pintem les albergínies amb la salsa del bol i enfornem 5 minuts a 200º
- En un morter posem una mica de katsuboshi, una cullerada de pasta d'all confitat, pebre negre, salsa de soja. Ho piquem per integrar-ho.
- Tallem una mica d'alga wakame fresca ben petita i l'afegim al morter, ho integrem amb una cullera.
- Piquem una mica de cibulet i el reservem.
- Desenfornem les albergínies.
- Emplatem posant primer una cullerada de la salsa a la base del plat, al damunt les albergínies i acabem amb cibulet picat per sobre.