Paquito de xai

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de xai és rica en vitamines del grup B, en especial B12. També té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix, motiu pel qual cal prendre'n ocasionalment i sempre traient-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 panets rodons tipus Viena
  • 2 colls de xai
  • 3 tomacons
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 albergínia
  • 1 cabeça d'alls
  • 1/2 pebrot vermell
  • Bitxos d'Ibarra en vinagre
  • Vi negre
  • Llorer
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Deixem uns 20 minuts 2 colls de xai amb aigua i gel perquè es dessagnin.
  2. Passat aquest temps, els traiem de l'aigua i els assequem.
  3. Escalfem una olla de pressió amb un raig d'oli OVE. Tallem una cabeça d'alls per la meitat i la fiquem dins l'olla.
  4. Hi afegim una fulla de llorer.
  5. Salpebrem els colls. Els fiquem dins l'olla.
  6. Marquem els colls. Afegim un got de vi negre a l'olla calenta i deixem que s'evapori l'alcohol.
  7. Posem una mica més d'un litre d'aigua mineral a l'olla i la tapem.
  8. Deixem que els colls es coguin 50 minuts, que comptarem des del moment en què l'olla comenci a xiular. Després, ho deixem reposar 20 minuts.
  9. Obrim l'olla, reservem els colls. Colem l'aigua de cocció i la posem en un pot, on l'escalfem perquè vagi bullint i es redueixi. Volem que acabi tenint una textura de salsa, seran uns 15 minuts a foc mitjà.
  10. Mentrestant, tallem una ceba de Figueres a jardinera i la posem a una cassola amb oli. La salpebrem i la sofregim 15 minuts.
  11. Tallem a la mateixa mida 1/2 pebrot vermell net i el posem a coure amb la ceba.
  12. Ho cuinem tot junt 10 minuts més.
  13. Tallem 1 albergínia neta a la mateixa mida i la incorporem a la cassola amb el pebrot i la ceba. Ho deixem coure 10'.
  14. Mentrestant comencem a esqueixar la carn de xai. La deixem en un bol i hi incorporem part de la glassa, el brou reduït, perquè la carn quedi més amorosa.
  15. Si les albergínies ja estan cuites, ratllem 3 tomacons a la mateixa cassola i deixem que coguin fins que hagin perdut l'aigua de vegetació i la samfaina quedi seca.
  16. Tastem la carn i la salpebrem, si cal.
  17. Tallem un o dos bitxos d'Ibarra en vinagre.
  18. Apaguem el foc de la samfaina.
  19. Muntem un entrepà amb la base de panet tou de Viena, la carn, la samfaina, unes rodelles de bitxo d'Ibarra i la tapa del panet. Ho emboliquem amb paper de forn i ho posem dins una sandvitxera fins que quedi torrat.
Anar al contingut