Paquito de xai
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La carn de xai és rica en vitamines del grup B, en especial B12. També té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix, motiu pel qual cal prendre'n ocasionalment i sempre traient-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 panets rodons tipus Viena
- 2 colls de xai
- 3 tomacons
- 2 cebes de Figueres
- 1 albergínia
- 1 cabeça d'alls
- 1/2 pebrot vermell
- Bitxos d'Ibarra en vinagre
- Vi negre
- Llorer
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Deixem uns 20 minuts 2 colls de xai amb aigua i gel perquè es dessagnin.
- Passat aquest temps, els traiem de l'aigua i els assequem.
- Escalfem una olla de pressió amb un raig d'oli OVE. Tallem una cabeça d'alls per la meitat i la fiquem dins l'olla.
- Hi afegim una fulla de llorer.
- Salpebrem els colls. Els fiquem dins l'olla.
- Marquem els colls. Afegim un got de vi negre a l'olla calenta i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Posem una mica més d'un litre d'aigua mineral a l'olla i la tapem.
- Deixem que els colls es coguin 50 minuts, que comptarem des del moment en què l'olla comenci a xiular. Després, ho deixem reposar 20 minuts.
- Obrim l'olla, reservem els colls. Colem l'aigua de cocció i la posem en un pot, on l'escalfem perquè vagi bullint i es redueixi. Volem que acabi tenint una textura de salsa, seran uns 15 minuts a foc mitjà.
- Mentrestant, tallem una ceba de Figueres a jardinera i la posem a una cassola amb oli. La salpebrem i la sofregim 15 minuts.
- Tallem a la mateixa mida 1/2 pebrot vermell net i el posem a coure amb la ceba.
- Ho cuinem tot junt 10 minuts més.
- Tallem 1 albergínia neta a la mateixa mida i la incorporem a la cassola amb el pebrot i la ceba. Ho deixem coure 10'.
- Mentrestant comencem a esqueixar la carn de xai. La deixem en un bol i hi incorporem part de la glassa, el brou reduït, perquè la carn quedi més amorosa.
- Si les albergínies ja estan cuites, ratllem 3 tomacons a la mateixa cassola i deixem que coguin fins que hagin perdut l'aigua de vegetació i la samfaina quedi seca.
- Tastem la carn i la salpebrem, si cal.
- Tallem un o dos bitxos d'Ibarra en vinagre.
- Apaguem el foc de la samfaina.
- Muntem un entrepà amb la base de panet tou de Viena, la carn, la samfaina, unes rodelles de bitxo d'Ibarra i la tapa del panet. Ho emboliquem amb paper de forn i ho posem dins una sandvitxera fins que quedi torrat.