Arròs amb camagrocs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
350 gr arròs bomba
50 gr cibulet
750 ml brou de porc i pernil
300 ml oli suau
125 ml aigua de camagrocs
1 grapat de camagrocs secs
Cabeça d'alls
Safrà
Vi ranci
Oli OVE
Ruca selvàtica
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Hidratem deu minuts un grapat de camagrocs amb aigua tèbia.
- Escalfem 750 ml de brou de porc i pernil que tindrem fet prèviament.
- Recuperem els camagrocs hidratats. Els rentem i reservem. Colem l'aigua d'hidratació dels camagrocs i la reservem.
- Posem al foc una paella amb un raig d'oli OVE i una cabeça d'alls tallada pel mig.
- Incorporem a la paella els camagrocs. Els enrossim i salpebrem.
- Afegim a la paella 350 g d'arròs bomba i el perlem.
- Hi afegim uns brins de safrà i ho reguem amb un raig de vi ranci.
- Quan l'arròs està perlat, hi afegim els 750 ml de brou de porc i pernil. Ho coem a foc fort dotze minuts.
- Preparem l'oli de cibulet amb 200 g de cibulet i 350 ml d'oli suau. Ho triturem, colem i posem en un biberó.
- Enfornem l'arròs 4 minuts a 250 graus.
- El traiem del forn i hi afegim pel damunt l'oli de cibulet.
- Hi afegim ruca per sobre.