Arròs amb llet especiat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La llet és un aliment molt complet, ens aporta proteïnes i minerals, entre els quals destaca el calci, nutrient imprescindible per a una bona salut dels ossos a totes les etapes de la vida.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- 1 l llet fresca
- 100 g arròs de gra rodó
- 60 ml nata 35% MG
- 80 g sucre morè
- 30 g mantega
- 20 g sucre panela
- 1 llimona
- 1 canonet de canyella
- 2 claus d'espècia
- Gingebre
- Anís
- Sal en escates
PREPARACIÓ
- Comencem posant dins d'un saquet d'infusionar un canonet de canyella, un tuist de llimona al qual clavem un parell de claus d'espècia i un parell de rodelles de gingebre. Ho tanquem amb l'ajuda d'una mica de cordill.
- Posem el saquet dins d'una cassola alta on hi aboquem 1 litre de llet fresca, i 60 ml de nata del 35% de matèria grassa. Ho escalfem fins que arrenqui a bullir.
- Un cop bull, abaixem un moment el foc i afegim a la cassola 100 g d'arròs de gra rodó. Apugem el foc i ho coem a foc fort durant 2 minuts. A continuació, abaixem el foc i ho coem a foc baix durant 1 hora remenant de tant en tant per evitar que l'arròs s'enganxi.
- Un cop l'arròs s'ha cuit, i amb el foc al mínim, retirem el saquet amb les espècies de la cassola. A continuació hi afegim 80 grams de sucre morè i 20 grams de sucre panela. Ho remenem bé fins que quedin ben dissolts en l'arròs amb llet.
- A continuació afegim a la cassola 30 grams de mantega i ho barregem bé. Apaguem el foc i afegim a la cassola un raig d'anís. Remenem un moment.
- Distribuïm l'arròs en 4 recipients, deixem temperar i els guardem a la nevera tapats un mínim de 4 hores o fins a l'hora de servir-los. I ja tenim aquest arròs especiat a punt per menjar.