Arròs amb llet especiat

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llet és un aliment molt complet, ens aporta proteïnes i minerals, entre els quals destaca el calci, nutrient imprescindible per a una bona salut dels ossos a totes les etapes de la vida.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 l llet fresca
  • 100 g arròs de gra rodó
  • 60 ml nata 35% MG
  • 80 g sucre morè
  • 30 g mantega
  • 20 g sucre panela
  • 1 llimona
  • 1 canonet de canyella
  • 2 claus d'espècia
  • Gingebre
  • Anís
  • Sal en escates
  •  

PREPARACIÓ

  1. Comencem posant dins d'un saquet d'infusionar un canonet de canyella, un tuist de llimona al qual clavem un parell de claus d'espècia i un parell de rodelles de gingebre. Ho tanquem amb l'ajuda d'una mica de cordill. 
  2. Posem el saquet dins d'una cassola alta on hi aboquem 1 litre de llet fresca, i 60 ml de nata del 35% de matèria grassa. Ho escalfem fins que arrenqui a bullir.
  3. Un cop bull, abaixem un moment el foc i afegim a la cassola 100 g d'arròs de gra rodó. Apugem el foc i ho coem a foc fort durant 2 minuts. A continuació, abaixem el foc i ho coem a foc baix durant 1 hora remenant de tant en tant per evitar que l'arròs s'enganxi.
  4. Un cop l'arròs s'ha cuit, i amb el foc al mínim, retirem el saquet amb les espècies de la cassola. A continuació hi afegim 80 grams de sucre morè i 20 grams de sucre panela. Ho remenem bé fins que quedin ben dissolts en l'arròs amb llet.
  5. A continuació afegim a la cassola 30 grams de mantega i ho barregem bé. Apaguem el foc i afegim a la cassola un raig d'anís. Remenem un moment.
  6. Distribuïm l'arròs en 4 recipients, deixem temperar i els guardem a la nevera tapats un mínim de 4 hores o fins a l'hora de servir-los. I ja tenim aquest arròs especiat a punt per menjar.
Anar al contingut