Mongetes vermelles amb albergínia
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La combinació d'arròs (cereals) i mongetes (llegums) d'aquesta recepta és molt interessant perquè així es millora el valor nutricional de les proteïnes vegetals que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Ingredients per a 4 persones:
320 g mongeta vermella
120 g arròs rodó
1,8 l brou vegetal
3 albergínies
1 pastanaga
1 pebrot vermell
2 grans d'all
Pebre vermell dolç
Oli OVE
Safrà
Crema de cacauet
Piparres envinagrades
Sal
PREPARACIÓ
Colem 320 g de mongetes vermelles remullades (pes en sec). Les posem en una olla amb 1,8 litres de brou vegetal. Ho tapem i ho portem al bull.
Pelem una pastanaga i la tallem pel mig. També traiem el peduncle i les llavors d'un pebrot i el tallem pel mig. Pelem dos grans d'all. Afegim tots els vegetals a l'olla amb una mica de sal i safrà. Ho mig tapem i ho deixem coure a foc mitjà 30 minuts.
Tallem a quarts 3 albergínies, les posem en una safata amb oli i sal i les courem al forn 30 minuts a 200º. Quan estiguin cuites les tallarem a mida mossegada i les reservem.
Passada la mitja hora, traiem de l'olla els vegetals cuits però deixem que la mongeta es cogui 30 minuts més.
Agafem un got batedor on posem els vegetals que hem tret de l'olla, 2 cullerades de crema de cacauet i 1 cullerada de pebre vermell dolç. Ho turbinem.
Quan ha passat la mitja hora més de cocció de les mongetes, posarem a l'olla 120 g d'arròs rodó que courem 10 minuts.
Un cop passats aquests 10 minuts, afegim a l'olla el turbinat amb la crema de cacauet i vegetals i ho acabem de coure tot 5 minuts més (en total la mongeta haurà bullit 1 hora i 15 minuts).
Afegim les albergínies a l'olla. En l'emplatat final, afegim per sobre l'escudella unes rodelles de piparres envinagrades sense llavors.