Patata amb mongeta tendra

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • Patata

    Mongeta tendra

    Aigua

    Sal

    Oli d'oliva

    Pernil (opcional)

    Ceba (opcional)

    Tonyina (opcional)

    Maionesa (opcional) 

     

PREPARACIÓ

  1. Pelem les patates i les posem a bullir amb aigua freda.
  2. Utilitzem preferiblement patata quenebec o patata jove perquè no se'ns trenquin durant la cocció.
  3. Podeu afegir a la cassola de les patates una ceba pelada i sencera.  
  4. Amb el pelador, netegem les vores de les mongetes. Com més fresques siguin les mongetes, millor serà el resultat del plat. 
  5. Amb un ganivet, els hi traiem també les puntes i les tallem petites en diagonal.
  6. Quan la patata arribi a mitja cocció, hi afegim la mongeta tendra tallada.
  7. Al punt de cocció, les retirem de l'aigua i les passem pel colador.
  8. Les servim a l'interior de la ceba cuita partida per la meitat, com si fos un bol. 
  9. Hi afegim bocinets de pernil salat o tonyina.
  10. Ho amanim amb oli i sal. Podeu posar-hi també maionesa. 
Anar al contingut