Patata amb mongeta tendra
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
Patata
Mongeta tendra
Aigua
Sal
Oli d'oliva
Pernil (opcional)
Ceba (opcional)
Tonyina (opcional)
Maionesa (opcional)
PREPARACIÓ
- Pelem les patates i les posem a bullir amb aigua freda.
- Utilitzem preferiblement patata quenebec o patata jove perquè no se'ns trenquin durant la cocció.
- Podeu afegir a la cassola de les patates una ceba pelada i sencera.
- Amb el pelador, netegem les vores de les mongetes. Com més fresques siguin les mongetes, millor serà el resultat del plat.
- Amb un ganivet, els hi traiem també les puntes i les tallem petites en diagonal.
- Quan la patata arribi a mitja cocció, hi afegim la mongeta tendra tallada.
- Al punt de cocció, les retirem de l'aigua i les passem pel colador.
- Les servim a l'interior de la ceba cuita partida per la meitat, com si fos un bol.
- Hi afegim bocinets de pernil salat o tonyina.
- Ho amanim amb oli i sal. Podeu posar-hi també maionesa.