Braç de gitano de trufa
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Pels seus ingredients, aquestes postres són riques en energia, proteïnes de bona assimilació, greixos i sucresAmb la col·laboració de:

INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
10 ous
90 g de sucre
55 ml de llet
50 ml d'oli de gira-sol
60 g de farina
300 ml de nata
2 fulles de gelatina
200 g de xocolata 70%
Sucre de llustre
PREPARACIÓ
- Separem els rovells i les clares de 5 ous.
- Comencem a muntar les clares. Quan ja comencen a quedar blanques, afegim 60 g de sucre al bol en tres tandes.
- Amb la merenga ja muntada, escalfem 55 ml de llet fresca i 50 ml d'oli de gira-sol. Ha d'arribar a uns 80 graus. Un cop assolida la temperatura, traiem el pot del foc i deixem que vagi tornant a la temperatura ambient.
- Muntem els 5 rovells amb la vareta elèctrica. Hi afegim la llet tèbia i continuem muntant. Afegim als rovells 30 g de sucre.
- Afegim 60 g de farina tamisada i la integrem amb una llengua fins que quedi homogeni.
- Afegim amb cura la massa al bol de la merenga.
- Preparem una safata de forn amb un paper de forn.
- Estirem la massa a la safata per fer una planxa de pa de pessic.
- Portem la massa al forn 10 minuts a 180 graus.
- Desenfornem la massa i la deixem refredar.
- Emboliquem la planxa de pessic amb un drap humit i l'enrotllem.
- Posem 2 fulles de gelatina en un bol amb aigua mineral perquè s'hidratin.
- Desfem 200 g de xocolata al 70% de cacau en un bol al bany maria.
- Traiem la gelatina de l'aigua.
- Escorrem la gelatina i la desfem en un pot amb una mica de nata calenta (20 ml).
- En un altre bol posem 280 ml de nata i els muntem amb les varetes elèctriques.
- Barregem la xocolata amb la nata a poc a poc perquè no baixi gaire.
- Barregem els 20 ml de nata amb gelatina temperada i la xocolata desfeta.
- Desemboliquem la planxa de pa de pessic i escampem la trufa per sobre.
- Cargolem la planxa deixant el tancament de cap per avall.
- Espolsem sucre de llustre per sobre del braç de gitano.