Caneló de marisc amb salsa americana
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Cuina: Marc Ribas
INGREDIENTS
4 plaques grans de pasta fresca de canelons
8 gambots
8 vieires
5 fulles de col verda arrissada
2 porros
1 ceba de Figueres
1 gra d'all
Llorer
Un got de conyac
Vi blanc
Nou moscada
Un grapat d'ametlles torrades
Api
2 pastanagues
1 tomàquet
1 cullerada de pasta de tomàquet
1 nou de mantega
Julivert
Bitxo
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comencem fent la salsa americana. Pelem els 8 gambots i els traiem els caps.
- Reservem a la nevera les cues dels gambots dins d'una carmanyola amb paper sulfurat.
- Posem un raig d'oli en una cassola i l'escalfem. Tirem a la cassola la pell i els caps dels gambots.
- Un cop enrossides les pells dels gambot, hi afegim una ceba de Figueres tallada a macedònia i dues pastanagues tallades a macedònia.
- Ho enrossim 15 minuts.
- Afegim a la cassola una mica d'api tallat a macedònia i un gra d'all tallat a la brunesa.
- Ho barregem bé.
- Tallem a macedònia 1 tomàquet pelat i l'afegim a la cassola
- Hi afegim també una cullerada de concentrat de tomàquet, nou moscada ratllada i un bitxo sec sense llavors.
- Ho enrossim tot.
- Tirem a la cassola un raig de conyac o de whisky per aixecar els sucres.
- Afegim a la cassola aigua fins que quedi tot cobert i deixem que es cogui uns 20 minuts.
- Ho passem pel colador xinès.
- La tornem a posar al foc fort perquè redueixi. I hi afegim una nou de mantega. Lliguem la salsa amb una llengua. La reservem.
- Comencem a fer la farsa dels canelons. Posem una paella al foc amb un raig d'oli, hi afegim 2 porros tallats a la brunesa i una fulla de llorer. Deixem que els porros suïn 20 minuts.
- Posem una olla amb molta aigua a escalfar; serà l'aigua de coure els canelons.
- Tallem a la juliana 5 fulles de col arrissada netes i les afegim a la paella amb els porros.
- Ho barregem tot.
- Afegim un raig de vi blanc a la paella.
- Apaguem el foc un cop l'alcohol s'hagi evaporat.
- Tallem a la brunesa 8 vieires i els gambots reservats.
- Apaguem el foc de la paella i hi afegim el marisc.
- Ho barregem tot.
- Tapem la paella perquè el marisc es cogui amb l'escalfor residual.
- Mentrestant, coem les 4 plaques de pasta fresca de caneló a l'olla amb aigua bullint.
- Les coem 2 minuts. Si no és pasta fresca, seguim les indicacions del fabricant.
- Traiem les plaques de l'aigua i les eixuguem amb un drap.
- Farcim cada caneló amb el marisc i la verdura i els anem deixant en una safata per servir.
- Posem en un morter un grapat d'ametlles torrades i julivert tallat. Ho piquem tot a mà.
- Emplatem el caneló amb la salsa i la picada.