Caneló de marisc amb salsa americana

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

INGREDIENTS

  • 4 plaques grans de pasta fresca de canelons  

    8 gambots  

    8 vieires  

    5 fulles de col verda arrissada  

    2 porros  

    1 ceba de Figueres  

    1 gra d'all  

    Llorer  

    Un got de conyac 

    Vi blanc  

    Nou moscada  

    Un grapat d'ametlles torrades  

    Api 

    2 pastanagues  

    1 tomàquet  

    1 cullerada de pasta de tomàquet  

    1 nou de mantega  

    Julivert  

    Bitxo  

    Oli OVE  

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la salsa americana. Pelem els 8 gambots i els traiem els caps.
  2. Reservem a la nevera les cues dels gambots dins d'una carmanyola amb paper sulfurat.
  3. Posem un raig d'oli en una cassola i l'escalfem. Tirem a la cassola la pell i els caps dels gambots.
  4. Un cop enrossides les pells dels gambot, hi afegim una ceba de Figueres tallada a macedònia i dues pastanagues tallades a macedònia.
  5. Ho enrossim 15 minuts.
  6. Afegim a la cassola una mica d'api tallat a macedònia i un gra d'all tallat a la brunesa.
  7. Ho barregem bé.
  8. Tallem a macedònia 1 tomàquet pelat i l'afegim a la cassola
  9. Hi afegim també una cullerada de concentrat de tomàquet, nou moscada ratllada i un bitxo sec sense llavors.
  10. Ho enrossim tot.
  11. Tirem a la cassola un raig de conyac o de whisky per aixecar els sucres.
  12. Afegim a la cassola aigua fins que quedi tot cobert i deixem que es cogui uns 20 minuts.
  13. Ho passem pel colador xinès.
  14. La tornem a posar al foc fort perquè redueixi. I hi afegim una nou de mantega. Lliguem la salsa amb una llengua. La reservem.
  15. Comencem a fer la farsa dels canelons. Posem una paella al foc amb un raig d'oli, hi afegim 2 porros tallats a la brunesa i una fulla de llorer. Deixem que els porros suïn 20 minuts.
  16. Posem una olla amb molta aigua a escalfar; serà l'aigua de coure els canelons.
  17. Tallem a la juliana 5 fulles de col arrissada netes i les afegim a la paella amb els porros.
  18. Ho barregem tot.
  19. Afegim un raig de vi blanc a la paella.
  20. Apaguem el foc un cop l'alcohol s'hagi evaporat.
  21. Tallem a la brunesa 8 vieires i els gambots reservats.
  22. Apaguem el foc de la paella i hi afegim el marisc.
  23. Ho barregem tot.
  24. Tapem la paella perquè el marisc es cogui amb l'escalfor residual.
  25. Mentrestant, coem les 4 plaques de pasta fresca de caneló a l'olla amb aigua bullint.
  26. Les coem 2 minuts. Si no és pasta fresca, seguim les indicacions del fabricant.
  27. Traiem les plaques de l'aigua i les eixuguem amb un drap.
  28. Farcim cada caneló amb el marisc i la verdura i els anem deixant en una safata per servir.
  29. Posem en un morter un grapat d'ametlles torrades i julivert tallat. Ho piquem tot a mà.
  30. Emplatem el caneló amb la salsa i la picada.
Anar al contingut