Carpaccio de vieires marinades amb vinagreta de wasabi
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Adelf Morales
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cinc Plats, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La vieira és un mol·lusc molt baix en calories ja que el contingut en greix és mínim.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- 8 vieires sense el coral
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de maionesa
- 2 g de wasabi en pols
- 4 cullerades de ceba fregida cruixent
- 1 culleradeta de sake
- 2 cullerades d'ous de peix volador (tobiko)
- 1/2 cabeça d'alls
- 1 culleradeta de salsa de soja
- 1 culleradeta de mirin (vinagre dolç japonès)
- 1 cullerada d'oli de sèsam
- sal Maldon
- fulles d'amanida
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu els alls durant mitja horeta a foc suau. Seguidament, coleu l'oli i reserveu-lo.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica de l'oli confitat amb els alls, l'oli de sèsam, el mirin, la salsa de soja i el sake i remeneu-ho bé amb un batedor. A continuació, poseu les vieires en un bol amb aigua i deixeu-les en remull durant una estona. Després, poseu-les a confitar en un bol amb l'oli d'alls durant una horeta.
Tot seguit, talleu les vieires a làmines fines, poseu-les en una safata, amaniu-les amb una mica de sake i cremeu-les amb un bufador fins que quedin dauradetes.
Per fer la maionesa, poseu en un bol la maionesa i el wasabi i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu les vieires, amaniu-les amb la vinagreta i amb la sal Maldon, poseu-hi per sobre els ous de peix volador, la ceba cruixent i la maionesa de wasabi, i guarniu el plat amb unes fulles d'amanida.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica de l'oli confitat amb els alls, l'oli de sèsam, el mirin, la salsa de soja i el sake i remeneu-ho bé amb un batedor. A continuació, poseu les vieires en un bol amb aigua i deixeu-les en remull durant una estona. Després, poseu-les a confitar en un bol amb l'oli d'alls durant una horeta.
Tot seguit, talleu les vieires a làmines fines, poseu-les en una safata, amaniu-les amb una mica de sake i cremeu-les amb un bufador fins que quedin dauradetes.
Per fer la maionesa, poseu en un bol la maionesa i el wasabi i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu les vieires, amaniu-les amb la vinagreta i amb la sal Maldon, poseu-hi per sobre els ous de peix volador, la ceba cruixent i la maionesa de wasabi, i guarniu el plat amb unes fulles d'amanida.