Pastís de llamàntol i cansalada

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    El marisc en general aporta quantitats considerables de colesterol, tot i que els possibles efectes negatius que té queden contrarestats pels greixos poliinsaturats saludables que també conté.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 llamàntols 

  • 8 làmines de cansalada 
  • 4 ous
  • 3 tomàquets pera 
  • 140 ml de crema de llet del 35%

    Pasta coreana de xili

  • Cibulet
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal  

PREPARACIÓ

  1. Introduim una broqueta a la cua del llamàntol perquè no es cargoli quan el coguem.
  2. També podríem lligar una cullera a l'abdomen. 
  3. Posem els llamàntols dins d'una olla grossa amb molta aigua ben salada i bullint. 
  4. Si els llamàntols fan 500 g, els courem 16 minuts.
  5. Si fan 800 g, 18 minuts. Per cada quilo de llamàntol farem 20 minuts i, si fa 1 quilo i mig, farem 22 minuts de cocció.
  6. Un cop cuits els llamàntols, els deixem refredar. Separem la cua del cap. Pelem la cua i posem la carn de la cua en un bol. Hi posem la carn de les pinces i la dels braços. Piquem tota aquesta carn amb un ganivet.
  7. Traiem el corall del cap i el posem en un altre bol.
  8. Piquem la carn dels llamàntols i ho fiquem tot a la nevera.
  9. Escaldem tres tomàquets per poder-los pelar.     
  10. Un cop pelats, els posem al got batedor i els triturem.
  11. Escalfem una paella a la vitro amb un  raig d'oli OVE. Hi tirem els tomàquets triturats i deixem que es coguin 30'.
  12. Afegim pasta de xili coreà a la salsa de tomàquet. Si no tenim pasta de xili coreà, també podem utilitzar pasta de nyora o pebre vermell fumat. 
  13. Ho integrem i ho coem un parell de minuts.
  14. Escalfem aigua al forn o als fogons. Serà l'aigua del bany maria.
  15. En un bol gran, hi posem el corall dels llamàntols i la salsa de tomàquet, i ho integrem. Afegim al bol quatre ous trencats, una mica de sal i una mica de pebre negre. Hi afegim 140 ml de crema de llet del 35%. Ho integrem amb les varetes manuals.
  16. Posem un full de paper sulfurat a la base d'un motlle rectangular (20 x 11 x 7 cm).
  17. Aboquem la barreja al motlle. 
  18. Tapem el motlle amb paper sulfurat i el lliguem amb un cordill.
  19. Posem el motlle a la safata del forn i hi tirem l'aigua bullint. Hi hauria d'haver un parell de dits d'aigua.
  20. Fiquem la safata del bany maria al forn i ho coem 45' a 180º.
  21. Un cop passat aquest temps, destapem el motlle i ho coem 15' a 160º.
  22. Passat aquest temps, traiem el pastís del forn i deixem que baixi de temperatura. Quan ja no estigui calent, el fiquem a la nevera un parell d'hores.
  23. Passades les dues hores, desemmotllem el pastís i el cobrim amb vuit làmines de cansalada fina. 
  24. Escalfem la cansalanda amb el bufador.
  25. Tallem una mica de cibulet i l'espolsem per sobre del pastís.
Anar al contingut