Pastís de llamàntol i cansalada
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
El marisc en general aporta quantitats considerables de colesterol, tot i que els possibles efectes negatius que té queden contrarestats pels greixos poliinsaturats saludables que també conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 llamàntols
- 8 làmines de cansalada
- 4 ous
- 3 tomàquets pera
-
140 ml de crema de llet del 35%
Pasta coreana de xili
- Cibulet
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Introduim una broqueta a la cua del llamàntol perquè no es cargoli quan el coguem.
- També podríem lligar una cullera a l'abdomen.
- Posem els llamàntols dins d'una olla grossa amb molta aigua ben salada i bullint.
- Si els llamàntols fan 500 g, els courem 16 minuts.
- Si fan 800 g, 18 minuts. Per cada quilo de llamàntol farem 20 minuts i, si fa 1 quilo i mig, farem 22 minuts de cocció.
- Un cop cuits els llamàntols, els deixem refredar. Separem la cua del cap. Pelem la cua i posem la carn de la cua en un bol. Hi posem la carn de les pinces i la dels braços. Piquem tota aquesta carn amb un ganivet.
- Traiem el corall del cap i el posem en un altre bol.
- Piquem la carn dels llamàntols i ho fiquem tot a la nevera.
- Escaldem tres tomàquets per poder-los pelar.
- Un cop pelats, els posem al got batedor i els triturem.
- Escalfem una paella a la vitro amb un raig d'oli OVE. Hi tirem els tomàquets triturats i deixem que es coguin 30'.
- Afegim pasta de xili coreà a la salsa de tomàquet. Si no tenim pasta de xili coreà, també podem utilitzar pasta de nyora o pebre vermell fumat.
- Ho integrem i ho coem un parell de minuts.
- Escalfem aigua al forn o als fogons. Serà l'aigua del bany maria.
- En un bol gran, hi posem el corall dels llamàntols i la salsa de tomàquet, i ho integrem. Afegim al bol quatre ous trencats, una mica de sal i una mica de pebre negre. Hi afegim 140 ml de crema de llet del 35%. Ho integrem amb les varetes manuals.
- Posem un full de paper sulfurat a la base d'un motlle rectangular (20 x 11 x 7 cm).
- Aboquem la barreja al motlle.
- Tapem el motlle amb paper sulfurat i el lliguem amb un cordill.
- Posem el motlle a la safata del forn i hi tirem l'aigua bullint. Hi hauria d'haver un parell de dits d'aigua.
- Fiquem la safata del bany maria al forn i ho coem 45' a 180º.
- Un cop passat aquest temps, destapem el motlle i ho coem 15' a 160º.
- Passat aquest temps, traiem el pastís del forn i deixem que baixi de temperatura. Quan ja no estigui calent, el fiquem a la nevera un parell d'hores.
- Passades les dues hores, desemmotllem el pastís i el cobrim amb vuit làmines de cansalada fina.
- Escalfem la cansalanda amb el bufador.
- Tallem una mica de cibulet i l'espolsem per sobre del pastís.