Cassoleta de mongetes en salsa verda

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • Mongetes cuites i l'aigua de la cocció

    Ceba

    All

    Vi blanc

    Ou dur

    Sal i pebre

    Oli d'oliva

PREPARACIÓ

  1. Posem a coure les mongetes en aigua freda amb sal a foc baix. En aquesta recepta fem servir mongetes del ganxet, però es poden utilitzar altres varietats com la mongeta sastre o la mongeta genoll de Crist.
  2. Quan les mongetes siguin cuites, en reservem l'aigua de la cocció, que ens servirà per a aquest plat i que també podeu aprofitar per a qualsevol altre guisat.
  3. En una cassola, fem suar la ceba talladeta amb una mica d'oli i sal.
  4. Hi afegim l'all picat i la tapem. 
  5. Quan la ceba sigui transparent, hi posem un got de vi blanc i deixem que s'evapori.
  6. A continuació, aboquem les mongetes a la cassola i una mica d'aigua de la cocció.
  7. Per lligar la salsa, en un bol preparem una maionesa barrejant els rovells d'ou amb una mica d'aigua de cocció. 
  8. Posem la maionesa a la cassola de les mongetes. 
  9. Piquem el julivert fresc i tallem a daus la clara de l'ou.
  10. L'hi afegim quan les mongetes estan a punt de servir. 

 

Anar al contingut