Coca de forner amb pinyons i anís
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Barriga
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Fleca Turris, Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de farina panificable
- 10 g de sal
- 280 g d'aigua
- 25 g d'oli
- 10 g de llevat
- pinyons, sucre i anís
PREPARACIÓ
Per començar, poseu a l'amassadora la farina, la sal, el llevat, l'oli i una mica d'aigua i amasseu-ho a velocitat lenta durant uns 12 minuts.
A mesura que la massa absorbeixi l'aigua, aneu-n'hi afegint més de mica en mica.
Quan estigui tot ben amassat, poseu-la en un bol, tapeu-la amb un drap i deixeu-la fermentar durant una hora, aproximadament.
A continuació, talleu la massa en dos trossos, poseu-los sobre el taulell enfarinat, aixafeu-los bé, enrotlleu-los, tapeu-los amb un drap i deixeu-los fermentar fins que doblin el seu volum.
Tot seguit, aixafeu-los amb les mans, poseu-los en una safata amb paper sulfuritzat, unteu-los amb oli d'oliva, poseu-hi els pinyons i el sucre per sobre i deixeu-los coure al forn a 250 graus durant 10-12 minuts.
Finalment, quan surtin del forn, afegiu-hi un raig d'anís per sobre.
A mesura que la massa absorbeixi l'aigua, aneu-n'hi afegint més de mica en mica.
Quan estigui tot ben amassat, poseu-la en un bol, tapeu-la amb un drap i deixeu-la fermentar durant una hora, aproximadament.
A continuació, talleu la massa en dos trossos, poseu-los sobre el taulell enfarinat, aixafeu-los bé, enrotlleu-los, tapeu-los amb un drap i deixeu-los fermentar fins que doblin el seu volum.
Tot seguit, aixafeu-los amb les mans, poseu-los en una safata amb paper sulfuritzat, unteu-los amb oli d'oliva, poseu-hi els pinyons i el sucre per sobre i deixeu-los coure al forn a 250 graus durant 10-12 minuts.
Finalment, quan surtin del forn, afegiu-hi un raig d'anís per sobre.