Conill a la caçadora
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
1 conill
3 porros
1 pastanaga
1 ceba de Figueres
1 llimona
1 cabeça d'alls
6 avellanes torrades
2 preses de xocolata
1 llesca de pa
1 ampolla de vi negre
vi ranci
boletes de ginebró
pebre negre
mantega
cibulet
farigola
llorer
romaní
farina
aigua mineral
sal
oli verge extra d'oliva
PREPARACIÓ
Comencem preparant un marinat. Pelem i tallem a la juliana una ceba, una pastanaga a rodanxes i tallem la cabeça d'alls per la meitat.
Fem un farcellet fet amb una branqueta de romaní, dues de farigola, una fulla de llorer i les boles de ginebró.
Ho posem tot en una cassola amb un raig d'oli i quatre voltes de pebre negre. Ho saltem una mica i hi tirem un raig de vi ranci. Abans que s'evapori, hi afegim un got d'aigua mineral, ho traiem del foc i ho deixem refredar. Ja tenim fet el marinat.
Tallem el conill i en reservem el cor, el fetge, els ronyons i el cap. Tallem l'espatlla en dos talls, en quatre, la cuixa i en quatre més, els lloms.
Aboquem tot el marinat en un carmanyola i hi afegim l'ampolla de vi negre, suc d'una llimona i un got d'aigua mineral freda.
Submergim els talls de conill al marinat i ho deixem a la nevera 24 hores.
Posem oli, sal i farigola als porros, els emboliquem en paper i els rostim al forn, uns 25 minuts a 220 graus.
En una paella, hi rostim el cor, el fetge, els ronyons i el cap del conill amb sal i pebre. Hi tirem un raig de vi ranci fins que s'evapori. Ho reservem.
A la paella on hem fet el rostit de les vísceres del conill, hi fregim una llesca de pa.
Posem les vísceres del conill en un morter. Ho piquem i hi afegim el pa fregit, les avellanes, les dues preses de xocolata i un raig d'oli.
Traiem el conill del marinat, l'eixuguem bé, l'enfarinem, el fregim i el reservem.
Posem el marinat dins la mateixa cassola fins que quedi reduïda a la meitat.
Ho colem, hi afegim la picada, el conill i ho rectifiquem de sal i pebre. Hi afegim una cullerada de mantega freda. Deixem que faci xup-xup uns cinc minuts.
Pelem els porros, els tallem i els servim com a guarnició del conill, que acompanyarem amb la seva salsa i el cibulet per sobre.