Conill amb allada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de conill és una carn blanca extraordinàriament rica en vitamina B12, nutrient que intervé en la formació de glòbuls vermells. Té molt poc greix i un baix contingut calòric, però és molt rica en proteïnes de qualitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 conill
- 2 cabeces d'alls
- julivert
- sal gruixuda
- sal fina
- aigua mineral
- pebre blanc
- una branca de farigola
- una branca de romaní
- un got de vi ranci
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
1. Fem un bany de sal, de 50 g de sal per litre d'aigua durant 6 hores, al conill tallat a trossos. El traiem, l'eixuguem bé i el posem en una cassola a foc mitjà amb un bon raig d'oli d'oliva i ho tapem.
2. Posem una cabeça d'alls tallada pel mig al forn a 180º, amb una branca de romaní i de farigola i que es vagi escalivant.
3. L'altra cabeça d'alls la desgranem tota i la laminem.
4. Passats uns 15 minuts, obrim la cassola i hi tirem l'all laminat, i l'hi deixarem uns 10 minuts més.
5. Passats aquests 10 minuts, quan tinguem la crosta del conill ben cruixent, obrim el forn i hi tirarem tot el que hi ha a la cassola: l'oli, els allets i el conill amb l'all escalivat que tenim dins del forn. Ho reguem amb un got de vi ranci i ho deixem uns 10 minuts dins del forn.
6. Ho traiem del forn, desgranem els grans de l'all escalivats i els posarem dins d'un bol. Hi afegim el conill, els alls laminats, amb una cullera hi tirem una mica de l'oli de la safata, el julivert picat per sobre i ho remenem tot bé.
2. Posem una cabeça d'alls tallada pel mig al forn a 180º, amb una branca de romaní i de farigola i que es vagi escalivant.
3. L'altra cabeça d'alls la desgranem tota i la laminem.
4. Passats uns 15 minuts, obrim la cassola i hi tirem l'all laminat, i l'hi deixarem uns 10 minuts més.
5. Passats aquests 10 minuts, quan tinguem la crosta del conill ben cruixent, obrim el forn i hi tirarem tot el que hi ha a la cassola: l'oli, els allets i el conill amb l'all escalivat que tenim dins del forn. Ho reguem amb un got de vi ranci i ho deixem uns 10 minuts dins del forn.
6. Ho traiem del forn, desgranem els grans de l'all escalivats i els posarem dins d'un bol. Hi afegim el conill, els alls laminats, amb una cullera hi tirem una mica de l'oli de la safata, el julivert picat per sobre i ho remenem tot bé.