Costelles de porc al vermut
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El vermut és una beguda alcohòlica, a base de vi, sucre, herbes i espècies, cal tenir en compte que quan l'afegim als plats pot quedar-hi d'alcoholAmb la col·laboració de:

INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de costella de porc
1 kg de sal gruixuda
200 ml de vermut negre
200 ml de brou de porc
75 g de sucre morè
50 ml d'oli OVE
50 ml de vinagre de Xerès
15 g de gingebre ratllat
4 grans d'all
1 taronja
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Comencem marinant les costelles de porc. Laminem 2 grans d'all i els reservem.
- Cobrim amb sal gruixuda el recipient on posarem les costelles.
- Tallem 1 kg de costella de porc en 4 porcions.
- Posem les costelles de porc tallades a la safata.
- Posem l'all laminat sobre la costella, hi tirem pebre negre.
- Cobrim les costelles amb sal gruixuda.
- Marinem les costelles a la nevera unes 3 hores.
- Posem una cassola al foc amb 50 ml d'oli OVE.
- Tallem a microbrunesa 2 grans d'all.
- Afegim els alls tallats a la cassola i els fem ballar.
- Tallem la cocció dels alls amb 200 ml de vermut negre i 50 ml de vinagre de Xerès.
- Amb el foc encès, deixem que s'evapori l'alcohol.
- Ratllem 15 g de gingebre fresc pelat i l'hi afegim.
- Afegim a la cassola: 75 g sucre morè, el suc d'una taronja i 200 ml de brou de porc.
- Coem la salsa i deixem que redueixi fins que tingui una textura més espessa.
- Traiem la costella de la sal.
- Rentem l'excés de sal amb una mica d'aigua.
- Assequem bé les costelles amb paper absorbent o un drap de fil que no deixi borrissol.
- Posem les costelles a la safata del forn amb un raig d'oli OVE.
- Enfornem les costelles 1 hora i 30 minuts a 120º, però les girem als 45 minuts.
- Traiem les costelles del forn i apugem la temperatura del forn a 160º.
- Pintem de manera generosa les costelles amb la salsa.
- Enfornem les costelles 15 minuts més, amb cura que no es cremi la salsa.
- Emplatem.