Pasta amb minimandonguilles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació (que ens dona energia de llarga durada) i baix en greixos, que es pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
400 g pasta (calamarata)
700 ml brou de porc
200 g ceba cuita
170 g carn picada de vedella
170 g carn picada de porc
70 g formatge cabra ratllat
3 tomacons
2 grans d'all escalivats
1 ou
Farina
Llorer
Julivert
Vi ranci
Oli OVE
Pebre negre
Sal
Farigola
PREPARACIÓ
- Comencem fent la pasta de les mandonguilles abocant a un bol 170 grams de carn de vedella picada i la mateixa quantitat de carn de porc picada. Afegim a les carns un ou, 2 grans d'alls escalivats, pebre negre i sal. Ho barregem fins a tenir ben integrats tots els ingredients i deixem reposar la barreja tapada a la nevera un mínim de 30 minuts.
- En una cassola, regenerem amb un raig d'oli 200 grams de ceba cuita. Afegim a la cassola una fulla de llorer i una branca de julivert per aromatitzar el sofregit. Ratllem directament a la cassola 3 tomacons i ho deixem coure uns minuts.
- Aboquem a la cassola un raig de vi ranci i, quan l'alcohol s'hagi evaporat, també hi aboquem els 700 ml de brou de porc. Deixem reduir una mica el brou de porc, fins a aconseguir la textura de salsa.
- Bullim els 400 grams de pasta, en aquest cas de la varietat calamarata, en una olla amb 4 litres d'aigua i sal. Seguiu les recomanacions del fabricant pel que fa al temps de cocció.
- Mentre es cou la pasta, anem formant les minimandonguilles. N'han de sortir 24 en total, així que seran d'uns 15 grams cadascuna. Un cop les hàgim fet totes, les passem per farina i les fregim en una paella amb l'oli molt calent. Un cop fregides, reservem les minimandonguilles en un plat amb paper absorbent.
- Aboquem la pasta amb l'ajuda d'una espàtula directament a la cassola on hi tenim el sofregit de ceba, tomàquet i el brou de porc. No patiu si cau una mica de líquid de cocció de les calamarata, això ajudarà a emulsionar la salsa. Aboquem també les minimandonguilles a la cassola i 60 grams de formatge de cabra ratllat. Ho integrem fins que el formatge es fongui.
- Per últim, afegim a la cassola un raig d'oli OVE i emplatem una ració de pasta amb minimandonguilles amb més formatge ratllat per sobre i unes fulles de farigola.