Pistonat amb sashimi
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Tot el peix que es consumirà sense cocció prèvia (o que no arriba a 60 ºC a l'interior de l'aliment), també els marinats o els fumats, s'ha de congelar 24 hores a -20 ºC per evitar la infecció per anisakis, i sempre deixant-lo descongelar en refrigeració.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
Per als fideus
- 1 l fumet vermell
- 400 g pistons
-
Oli OVE
Per al sashimi
- 1/2 l aigua
- 25 g sal
-
200 g filet de gallineta
Per a la maionesa de ponzu
- 200 ml oli de gira-sol
- 1 ou
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1,5 cullerada de mirin
- 1 culleradeta de colatura d'anxova
- 1 llima
- 1 taronja
PREPARACIÓ
- Comencem fent el marinat del sashimi. Dissolem 25 g de sal en 1/2 litre d'aigua. Ho barregem amb un vas elèctric.
- Posem l'aigua salada a una carmanyola i hi submergim els 200 g de filet de gallineta desespinada i sense pell.
- Tapem la carmanyola i la portem a la nevera, on l'hi deixem 20 minuts.
- Passats aquests 20 minuts, rescatem el peix de la nevera i l'assequem amb un drap de cotó.
- Un cop ben sec, emboliquem el peix amb un altre drap de cotó i el fiquem dins una altra carmanyola, mal tapada, perquè hi circuli l'aire, i el deixem madurar 48 hores dins la nevera.
- Dos dies després, comencem a fer el pistonat. Posem un raig generós d'oli OVE a escalfar a una paella i un litre de fumet vermell a una olla.
- Quan l'oli estigui calent, hi tirem 400 g de pistons per enrossir-los.
- Dos minuts més tard, si els pistons ja han canviat de color, els enretirem del foc i els colem per descartar-ne l'excés d'oli.
- En una cassola hi posem els pistons enrossits i quasi tot el litre de fumet vermell calent. Ens en guardem una mica per si en darrera instància veiem que el pistonat ens està quedant sense líquid i n'hi hem d'afegir.
- Coem els pistons destapats 13 minuts o el temps que ens indiqui el fabricant.
- Un cop passat aquest temps, enretirem els pistons del foc i els tapem amb un drap de cotó perquè repossin uns 10 minuts.
- Mentrestant, preparem una maionesa de ponzu.
- Posem un ou al got batedor, dues cullerades de salsa de soja, 1,5 cullerades de mirin, 1 culleradeta de colatura, 1/2 suc de llima, un raig de suc de taronja i 200 ml d'oli de gira-sol. Ho emulsionem i, quan tinguem la maionesa feta, la posem dins un biberó.
- Recuperem la gallneta de la nevera i la tallem a contraveta, a mida de mossegada.
- Distribuïm el sashimi per la paella i hi afegim uns punts de maionesa de ponzu amb el biberó.