Llobarro amb cansalada i patates

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El llobarro és un peix blanc de carn rica en proteïnes de bona qualitat, poc fibrosa i baixa en greixos. Per això té una textura tendra i un gust suau.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    2 llobarros

  • 500 g patates kennebec
  • 50 g cansalada
  • 0,5 g safrà
  • 300 ml fumet de peix
  • 100 ml vi blanc
  • 70 ml vi escumós
  • 30 ml agràs
  • 3 porros
  • 2 tomàquets pera
  • 2 grans d'all
  • 1 ceba de Figueres
  • 2 llimes
  • 1 fulla de llorer
  • Julivert
  • Farigola
  • Fonoll
  • Pebre blanc
  • Oli OVE
  • Sal

PREPARACIÓ

1. Fem una picada per al fumet. Aboquem en un got batedor 2 tomàquets pera ja escaldats i pelats, 2 gran d'all pelats, safrà, una mica de julivert i 100 ml de vi blanc. Ho turbinem fins a tenir tots els ingredients integrats.

2. En una olla, hi afegim un raig d'oli i torrem les espines i els caps de llobarro.

3. Un cop enrossit, hi aboquem la picada, i hi afegim 2 litres d'aigua. Un cop arrenqui el bull, el deixem 30 minuts a foc mínim i deixem que reposi 1 hora.  

4. Cobrim una safata de forn amb paper sulfurat i hi posem ceba i porro tallats a juliana i, a sobre, rodelles de patata. Per sobre, hi tirem el fumet. Hi afegim una fulla de llorer, pebre blanc, pols de sal, un raig d'oli, i vi escumós.

5. Enfornem 30 minuts, a 180 ºC.

6.  Apugem la temperatura del forn a 220 ºC.

7. Fem un bouquet amb farigola i fonoll.

8. Farcim els filets de llobarro (que han tingut un bany de sal del 10%. És a dir, 100 grams de sal per litre d'aigua, durant 15 minuts) amb cansalada ibèrica.

9. Hi ratllem la pela d'una llima per sobre i posem els llobarros a sobre del llit de patates, porros i ceba.

10. Posem el bouquet de farigola i fonoll a la safata i un raig d'agràs, i ho enfornem entre 10 i 15 minuts a 220 ºC.

11. Emplatem els filets de llobarro, juntament amb les patates, la ceba i el porro. I per acabar, un raig d'oli i farigola llimonera.

Anar al contingut