Suquet d'anguila i llobarro

INGREDIENTS

  • PER A SIS PERSONES: 

    1 kg d'anguiles

    1 llobarro gran

    Cebes

    10 patates

    1/2 pebrot verd

    2 tomàquets madurs

    Oli d'oliva

    Sal i pebre blanc

     

    PER A L'ALLIOLI NEGAT

    1 cabeça d'alls

    Oli d'oliva

    Safrà

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Netegem el llobarro i separem el cap del llom, què tallarem a rodanxes. Reservem.
  2. Tallem la ceba, el pebrot i els tomàquets i els esbandim.
  3. Pelem les patates, una i mitja per persona, i les escapcem perquè perdin el midó.
  4. En una cassola, hi posem oli abundant i quan sigui calent saltem les anguiles. Hem de fer només volta i volta i reservar-les en una safata.
  5. En aquest mateix oli, fem un sofregit amb la ceba, el pebrot i el tomàquet.
  6. Hi afegim el cap del llobarro perquè agafi gust.
  7. Posem les patates i les cobrim d'aigua, només cobertes perquè no quedi el plat inundat. 
  8. Afegim el llobarro a rodanxes i, al cap d'una estoneta, hi posem les anguiles per sobre.
  9. Ho salpebrem i ho remenem. 
  10. Ho tapem i ho deixem coure a foc baix.
  11. Mentrestant, preparem l'allioli negat aixafant els alls en un morter. Perquè no saltin, a la base hi posem una mica de sal i safrà. 
  12. Quan els alls tinguin la consistència d'una pasta, hi afegim l'oli d'oliva.
  13. Incorporem l'allioli al suquet, ho remenem i ho servim.
Anar al contingut