Suquet d'anguila i llobarro
- Programa: El tàper de la iaia
- Cuina: Sílvia
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A SIS PERSONES:
1 kg d'anguiles
1 llobarro gran
Cebes
10 patates
1/2 pebrot verd
2 tomàquets madurs
Oli d'oliva
Sal i pebre blanc
PER A L'ALLIOLI NEGAT
1 cabeça d'alls
Oli d'oliva
Safrà
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem el llobarro i separem el cap del llom, què tallarem a rodanxes. Reservem.
- Tallem la ceba, el pebrot i els tomàquets i els esbandim.
- Pelem les patates, una i mitja per persona, i les escapcem perquè perdin el midó.
- En una cassola, hi posem oli abundant i quan sigui calent saltem les anguiles. Hem de fer només volta i volta i reservar-les en una safata.
- En aquest mateix oli, fem un sofregit amb la ceba, el pebrot i el tomàquet.
- Hi afegim el cap del llobarro perquè agafi gust.
- Posem les patates i les cobrim d'aigua, només cobertes perquè no quedi el plat inundat.
- Afegim el llobarro a rodanxes i, al cap d'una estoneta, hi posem les anguiles per sobre.
- Ho salpebrem i ho remenem.
- Ho tapem i ho deixem coure a foc baix.
- Mentrestant, preparem l'allioli negat aixafant els alls en un morter. Perquè no saltin, a la base hi posem una mica de sal i safrà.
- Quan els alls tinguin la consistència d'una pasta, hi afegim l'oli d'oliva.
- Incorporem l'allioli al suquet, ho remenem i ho servim.