Escabetx de verat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuina salvatge
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
1 verat
Ceba
Pastanaga
Porro
Tomàquet de penjar
Llorer
Oli d'oliva
Vinagre
Vi blanc
Pebre vermell dolç
Aigua
PREPARACIÓ
- Netegem les verdures, la ceba, la pastanaga, el porro i els tomàquets de penjar, i les tallem en trossos no gaire petits.
- Les posem en una cassola amb una mica de llorer.
- Cobrim les verdures d'oli i les deixem confitar a foc molt lent durant una hora aproximadament.
- Fem el verat a filets o demanem que ens ho facin a la peixateria.
- Si ho feu vosaltres, abans de posar la fusta a sobre el marbre, perquè no es mogui i us talleu, us recomanem que a sota hi poseu paper de cuina mullat per fixar-la.
- Obrim el verat per la panxa i el buidem. Podeu aprofitar per a altres plats el fetge i el sac.
- El rentem sota l'aixeta.
- Fem els filets tallant des del cap fins a la cua per les dues bandes. Feu primer un tall transversal a sota l'aleta per fer-ho més fàcil.
- Quan les verdures comencin a confitar-se, afegim a la cassola un got de vinagre (hi hem posat vinagre de garnatxa però podeu posar el que vulgueu), una mica de vi blanc i un got d'aigua.
- Hi afegim una mica de pebre vermell dolç que no sigui fumat i deixem que faci xup-xup fins que les verdures tinguin la textura que més us agradi.
- Salem els filets de verat i els posem a la cassola.
- Tanquem el foc, remenem la cassola perquè el peix s'impregni de l'escabetx, i la tapem.
- Ho deixem reposar unes hores o fins i tot un dia abans de servir.