Escabetx de verat

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

INGREDIENTS

  • 1 verat

    Ceba

    Pastanaga

    Porro

    Tomàquet de penjar

    Llorer

    Oli d'oliva

    Vinagre

    Vi blanc

    Pebre vermell dolç

    Aigua 

PREPARACIÓ

  1. Netegem les verdures, la ceba, la pastanaga, el porro i els tomàquets de penjar, i les tallem en trossos no gaire petits.
  2. Les posem en una cassola amb una mica de llorer.
  3. Cobrim les verdures d'oli i les deixem confitar a foc molt lent durant una hora aproximadament.
  4. Fem el verat a filets o demanem que ens ho facin a la peixateria.
  5. Si ho feu vosaltres, abans de posar la fusta a sobre el marbre, perquè no es mogui i us talleu, us recomanem que a sota hi poseu paper de cuina mullat per fixar-la. 
  6. Obrim el verat per la panxa i el buidem. Podeu aprofitar per a altres plats el fetge i el sac.
  7. El rentem sota l'aixeta.
  8. Fem els filets tallant des del cap fins a la cua per les dues bandes. Feu primer un tall transversal a sota l'aleta per fer-ho més fàcil.
  9. Quan les verdures comencin a confitar-se, afegim a la cassola un got de vinagre (hi hem posat vinagre de garnatxa però podeu posar el que vulgueu), una mica de vi blanc i un got d'aigua.
  10. Hi afegim una mica de pebre vermell dolç que no sigui fumat i deixem que faci xup-xup fins que les verdures tinguin la textura que més us agradi.
  11. Salem els filets de verat i els posem a la cassola.
  12. Tanquem el foc, remenem la cassola perquè el peix s'impregni de l'escabetx, i la tapem.
  13. Ho deixem reposar unes hores o fins i tot un dia abans de servir. 

 

 

 

Anar al contingut