Flamenquins de pernil salat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El llom de porc és una carn que es considera de baix contingut greixós, a diferència d'altres parts del porc. En destaca el contingut de vitamina B12. Tot i això, cal tenir en compte que l'arrebossat pot incrementar el contingut calòric.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
8 talls de llom de porc
100 g de pernil ibèric d'engreix
2 boles de mozzarella
3 ous
100 g de farina d'ametlla
100 g de farina de blat
100 g de pa ratllat casolà
Pebre negre
Sal
All en pols
Pebre vermell dolç
Ceba en pols
Orenga seca
Vinagre de poma
Oli suau
PREPARACIÓ
- Aplanem amb un martell de cuina o amb algun altre estri 8 talls de llom de porc. És important que no quedin gaire gruixuts per poder-los enrotllar bé després. Salpebrem el llom i el reservem.
- Si tenim el pernil envasat al buit és important que obrim el paquet perquè es vagi oxigenant.
- Tallem a rodelles ben fines dues boles de mozzarella escorregudes.
- Muntem els flamenquins posant una mica de pernil i rodanxes de mozzarella sobre els talls de llom. Després, els enrotllem com si fossin canelons, vigilant que el farcit quedi a dins.
- Per arrebossar els flamenquins, posem en un plat 100 grams de farina de blat, trenquem i batem dos ous en un altre plat i, finalment, aboquem en un tercer plat 100 grams de farina d'ametlla i la mateixa quantitat de pa ratllat casolà. Barregem la farina d'ametlla i el pa ratllat.
- Passem per la farina de blat els flamenquins, després per l'ou batut i, en tercer lloc, per la barreja de farines.
- Fregim els flamenquins en una paella amb abundant oli d'oliva suau. No els fregim tots de cop perquè no baixi la temperatura de l'oli.
- Reservem els flamenquins en un paper absorbent. Quan hagin deixat anar l'excés d'oli, els reservem en un plat.
- Fem una maionesa especiada amb 1 ou, un petit raig de vinagre de poma, sal, orenga seca, all i ceba en pols, pebre vermell dolç i oli d'oliva suau. Hi anem incorporant l'oli de mica en mica mentre anem emulsionant amb el braç batedor.
- Servim els flamenquins amb la maionesa, que posem en un bol a banda.