Flamenquins de pernil salat

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El llom de porc és una carn que es considera de baix contingut greixós, a diferència d'altres parts del porc. En destaca el contingut de vitamina B12. Tot i això, cal tenir en compte que l'arrebossat pot incrementar el contingut calòric.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    8 talls de llom de porc

    100 g de pernil ibèric d'engreix

    2 boles de mozzarella

    3 ous

    100 g de farina d'ametlla

    100 g de farina de blat

    100 g de pa ratllat casolà

    Pebre negre

    Sal

    All en pols

    Pebre vermell dolç

    Ceba en pols

    Orenga seca

    Vinagre de poma

    Oli suau

PREPARACIÓ

  1. Aplanem amb un martell de cuina o amb algun altre estri 8 talls de llom de porc. És important que no quedin gaire gruixuts per poder-los enrotllar bé després. Salpebrem el llom i el reservem. 
  2. Si tenim el pernil envasat al buit és important que obrim el paquet perquè es vagi oxigenant. 
  3. Tallem a rodelles ben fines dues boles de mozzarella escorregudes. 
  4. Muntem els flamenquins posant una mica de pernil i rodanxes de mozzarella sobre els talls de llom. Després, els enrotllem com si fossin canelons, vigilant que el farcit quedi a dins. 
  5. Per arrebossar els flamenquins, posem en un plat 100 grams de farina de blat, trenquem i batem dos ous en un altre plat i, finalment, aboquem en un tercer plat 100 grams de farina d'ametlla i la mateixa quantitat de pa ratllat casolà. Barregem la farina d'ametlla i el pa ratllat. 
  6. Passem per la farina de blat els flamenquins, després per l'ou batut i, en tercer lloc, per la barreja de farines. 
  7. Fregim els flamenquins en una paella amb abundant oli d'oliva suau. No els fregim tots de cop perquè no baixi la temperatura de l'oli. 
  8. Reservem els flamenquins en un paper absorbent. Quan hagin deixat anar l'excés d'oli, els reservem en un plat. 
  9. Fem una maionesa especiada amb 1 ou, un petit raig de vinagre de poma, sal, orenga seca, all i ceba en pols, pebre vermell dolç i oli d'oliva suau. Hi anem incorporant l'oli de mica en mica mentre anem emulsionant amb el braç batedor. 
  10. Servim els flamenquins amb la maionesa, que posem en un bol a banda. 

 

Anar al contingut