Gambes amb gavardina i maionesa de curri

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les gambes són riques en fòsfor, mineral imprescindible pel bon manteniment dels ossos i de les dents.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 125 g farina fluixa  

  • 175 ml aigua amb gas  
  • 20 gambes llagostineres  
  • Gingebre  
  • 1 culleradeta llevat fresc 
  • 1 culleradeta curri en pols 
  • Caiena en pols 
  • Coriandre 
  • Oli OVE 
  • Pebre negre 
  • Sal 
  •  
  • Per a la maionesa de curri 
  • 1 ou 
  • 1 llimona 
  • 1 culleradeta curri en pols 
  • Sal 
  • Oli de gambes 

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant un oli de gambes: pelem 18 gambes. Reservem les cues per més endavant. Posem caps i cloves a un pot a escalfar amb oli. Prou oli per cobrir les cloves i que sobrin dos dits. Quan l'oli estigui força calent (80º aproximadament), apagarem el foc i taparem. Ho deixarem així 25 minuts com a mínim.
  2. Un cop infusionat, aixafarem caps i cloves per aconseguir més oli i el posarem al biberó.
  3. Mentrestant, posem les cues de gambes a un pot i les amanim amb 4 voltes de pebre negre,una mica de sal, caiena en pols i 1 dit de gingebre ratllat. Piquem unes fulles de coriandre i afegim el coriandre a les gambes. Ho barregem bé i ho portem a la nevera 20 minuts com a mínim.
  4. Mentrestant, podem fer l'orly, la pastina per a les gavardines.
  5. Posem 125 g farina a un bol, 1 culleradeta de llevat fresc, 4 voltes de pebre negre, 1 culleradeta de curri en pols i 175 ml aigua amb gas.
  6. Ho barregem amb vareta manual. Tapem el bol i el duem a la nevera 20 minuts com a mínim.
  7. Passats els temps de repòs, posem una cassola amb força oli OVE a escalfar.
  8. Afegim sal al bol de l'orly. Barregem.
  9. En un a got batedor posem 1 ou, unes gotes de suc de llimona, 1 culleradeta de curri, sal i hi anem afegint oli de gambes fred per fer la maionesa.
  10. Passem per l'orly les cues de gamba i les fregim a la paella profunda o cassola si l'oli és ben calent. (Ha d'estar a 180º).
  11. Anem depurant l'oli amb els trossos de pastina que s'han deixat anar de la gamba perquè no es cremin.
  12. Posem les gambes fregides sobre un paper absorbent primer i sobre una reixeta, després.
  13. Posem la maionesa en un bol i emplatem gambes i maionesa al costat. 
  14. Afegim una mica més de coriandre tallat.
Anar al contingut