Gambes amb gavardina i maionesa de curri
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Les gambes són riques en fòsfor, mineral imprescindible pel bon manteniment dels ossos i de les dents.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
125 g farina fluixa
- 175 ml aigua amb gas
- 20 gambes llagostineres
- Gingebre
- 1 culleradeta llevat fresc
- 1 culleradeta curri en pols
- Caiena en pols
- Coriandre
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
- Per a la maionesa de curri
- 1 ou
- 1 llimona
- 1 culleradeta curri en pols
- Sal
- Oli de gambes
PREPARACIÓ
- Comencem preparant un oli de gambes: pelem 18 gambes. Reservem les cues per més endavant. Posem caps i cloves a un pot a escalfar amb oli. Prou oli per cobrir les cloves i que sobrin dos dits. Quan l'oli estigui força calent (80º aproximadament), apagarem el foc i taparem. Ho deixarem així 25 minuts com a mínim.
- Un cop infusionat, aixafarem caps i cloves per aconseguir més oli i el posarem al biberó.
- Mentrestant, posem les cues de gambes a un pot i les amanim amb 4 voltes de pebre negre,una mica de sal, caiena en pols i 1 dit de gingebre ratllat. Piquem unes fulles de coriandre i afegim el coriandre a les gambes. Ho barregem bé i ho portem a la nevera 20 minuts com a mínim.
- Mentrestant, podem fer l'orly, la pastina per a les gavardines.
- Posem 125 g farina a un bol, 1 culleradeta de llevat fresc, 4 voltes de pebre negre, 1 culleradeta de curri en pols i 175 ml aigua amb gas.
- Ho barregem amb vareta manual. Tapem el bol i el duem a la nevera 20 minuts com a mínim.
- Passats els temps de repòs, posem una cassola amb força oli OVE a escalfar.
- Afegim sal al bol de l'orly. Barregem.
- En un a got batedor posem 1 ou, unes gotes de suc de llimona, 1 culleradeta de curri, sal i hi anem afegint oli de gambes fred per fer la maionesa.
- Passem per l'orly les cues de gamba i les fregim a la paella profunda o cassola si l'oli és ben calent. (Ha d'estar a 180º).
- Anem depurant l'oli amb els trossos de pastina que s'han deixat anar de la gamba perquè no es cremin.
- Posem les gambes fregides sobre un paper absorbent primer i sobre una reixeta, després.
- Posem la maionesa en un bol i emplatem gambes i maionesa al costat.
- Afegim una mica més de coriandre tallat.