Guatlles estofades a la catalana
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La guatlla, el faisà, la perdiu... són de les carns més riques en ferro, amb proteïnes de bon valor i contingut moderat de greix, si es mengen sense la pell.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 guatlles
- 200 ml brou de gallina
- 2 prunes negres
- 2 albercocs
- 1 ceba de Figueres
- 1/2 gra d'all
- 20 g pinyons torrats
- 1 unça de xocolata
- Pebre
- Pa torrat
- Oli OVE
- Farigola
- Vi ranci
- Sal
PREPARACIÓ
- Salpebrem 4 guatlles tallades a quarts.
- Posem una cassola a escalfar amb un raig d'oli OVE i hi posem les guatlles.
- Les marquem per les dues bandes, començant per la pell.
- Tallem una ceba a juliana.
- Quan les guatlles estiguin torrades, les enretirem de la cassola i les reservem.
- Tirem la ceba a la mateixa cassola i més oli, si cal. Hi afegim una branca de farigola i una mica de sal.
- Ho sofregim 10 minuts.
- Mentrestant, podem treure el pinyol de dos albercocs nets i els tallem a quarts.
- Traiem el pinyol de dues prunes i també les tallem a la mateixa mida.
- Posem 200 ml de brou de gallina a escalfar.
- Hi afegim la fruita tallada a la cassola amb la ceba.
- Hi aboquem un raig de vi ranci.
- Ho integrem.
- Deixem que s'evapori l'alcohol del vi ranci.
- Afegim les guatlles a la cassola i el brou, si ja bull.
- Coem les guatlles amb el brou durant 10 minuts.
- Fem una picada en un morter amb un polsim de sal, pebre negre, mitja llesca de pa torrat, 20 g de pinyons torrats, 1 unça de xocolata i 1/2 gra d'all que pelem i mal tallem.
- Fem una picada amb el morter.
- Si ja han passat deu minuts de cocció, hi posem la picada i li donem 2 minuts més de cocció perquè s'integri tot.
- Ho emplatem.