Guatlles estofades a la catalana

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La guatlla, el faisà, la perdiu... són de les carns més riques en ferro, amb proteïnes de bon valor i contingut moderat de greix, si es mengen sense la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 guatlles
  • 200 ml brou de gallina  
  • 2 prunes negres  
  • 2 albercocs  
  • 1 ceba de Figueres 
  • 1/2 gra d'all  
  • 20 g pinyons torrats  
  • 1 unça de xocolata  
  • Pebre 
  • Pa torrat  
  • Oli OVE 
  • Farigola 
  • Vi ranci 
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Salpebrem 4 guatlles tallades a quarts.
  2. Posem una cassola a escalfar amb un raig d'oli OVE i hi posem les guatlles.
  3. Les marquem per les dues bandes, començant per la pell.
  4. Tallem una ceba a juliana.
  5. Quan les guatlles estiguin torrades, les enretirem de la cassola i les reservem.
  6. Tirem la ceba a la mateixa cassola i més oli, si cal. Hi afegim una branca de farigola i una mica de sal.
  7. Ho sofregim 10 minuts.
  8. Mentrestant, podem treure el pinyol de dos albercocs nets i els tallem a quarts.
  9. Traiem el pinyol de dues prunes i també les tallem a la mateixa mida.
  10. Posem 200 ml de brou de gallina a escalfar.
  11. Hi afegim la fruita tallada a la cassola amb la ceba.
  12. Hi aboquem un raig de vi ranci.
  13. Ho integrem.
  14. Deixem que s'evapori l'alcohol del vi ranci.
  15. Afegim les guatlles a la cassola i el brou, si ja bull.
  16. Coem les guatlles amb el brou durant 10 minuts.
  17. Fem una picada en un morter amb un polsim de sal, pebre negre, mitja llesca de pa torrat, 20 g de pinyons torrats, 1 unça de xocolata i 1/2 gra d'all que pelem i mal tallem.
  18. Fem una picada amb el morter.
  19. Si ja han passat deu minuts de cocció, hi posem la picada i li donem 2 minuts més de cocció perquè s'integri tot.
  20. Ho emplatem.
Anar al contingut