Llonzat amb crosta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat i en vitamines del grup B i en ferro, cal prendre'n les parts més magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 llonzat madurat
3 patates
2 xirivies
3 naps
3 pastanagues
3 rovells
15 piparres
1 gra d all
pebre negre
mostassa de Dijon
sal
sàlvia
llard
vi ranci
oli OVE
julivert
PREPARACIÓ
- Preparem el llonzat: el repelem i n'eliminem les pelleringues. El lliguem, el salpebrem i el reservem.
- Separem clares i rovells de 3 ous. Les clares aniran a la nevera per utilitzar-les un altre dia.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques. Hi afegim una cullerada de llard i 3 cullerades de mostassa de Dijon.
- Pintem i untem el llonzat amb aquesta barreja.
- Posem el llonzat en una safata del forn amb reixa a 220º durant 25 minuts.
- Pelem i tallem a bresa 3 patates, 2 xirivies, 3 naps i 3 pastanagues.
- Salpebrem i saltem els vegetals en una paella amb oli OVE i una cullerada de llard o el tros de llard que hem tret abans al llonzat, 1 all aixafat i unes fulles de sàlvia a xifonada.
- Baixem la temperatura del forn a 90º i hi deixem el llonzat durant 1 hora i mitja.
- Afegim un raig de vi ranci a la paella. Reservem unes fulles de farigola i romaní i el fonoll i la xirivia de la safata.
- Afegim els vegetals a la safata del forn i ho deixem 1 hora més a 90º.
- Tallem molt petit un manat de julivert i 15 piparres.
- Deslliguem el llonzat i el tallem a racions
- Posem les piparres i el julivert a la safata i ho barregem amb els vegetals.
- Servim en un plat la barreja de la safata amb el llonzat a sobre.