Mole manchamantel
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Bagur
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Oaxaca, Barcelona
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Incloure fruita a les preparacions és interessant per arribar als requeriments diaris necessaris de 2 a 3 racions de fruita i, a més, les enriqueixen en vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 100 g de ceba
- 2 alls
- 200 g de pinya
- 150 g de plàtan macho o del normal
- 2 g canyella
- 1 g de clau
- 1 g de pebre de Jamaica o de Tabasco
- 50 g de chile ancho sec
- 4 talls de 200 g de llom de porc
- Oli de blat de moro
- 10 g de sal
- 1 g de comí
- Per a l'acompanyament (opcional):
- flor de carbassó
- carbassons mini
- verdolaga
PREPARACIÓ
En una paella, torrem suaument les espècies i condiments secs: el clau, la canyella, el pebre, el xili ancho i la sal.
Estovem el chile en aigua calenta. Ho posem tot en un "metate", un altre tipus de morter, i ho anem molent/xafant.
Fem el mateix amb els ingredients frescos: la ceba, i l'all. Els pelem i tallem. Els torrem una mica i els molem amb el "metate". (Ens quedarà com una pasta).
Posem una cassola amb una mica d'aigua a bullir. Anem dissolent la pasta amb l'aigua. 30 minuts.
Saltem el llom en una paella amb oli i una mica de sal, que quedi daurada. L'afegim a la salsa de mole. Tallem la pinya i el plàtan a rodanxes petites. Afegim la pinya i el plàtan a la cassola. Ho deixem coure els 10 minuts finals.
Servim el llom amb la salsa en un plat.
Estovem el chile en aigua calenta. Ho posem tot en un "metate", un altre tipus de morter, i ho anem molent/xafant.
Fem el mateix amb els ingredients frescos: la ceba, i l'all. Els pelem i tallem. Els torrem una mica i els molem amb el "metate". (Ens quedarà com una pasta).
Posem una cassola amb una mica d'aigua a bullir. Anem dissolent la pasta amb l'aigua. 30 minuts.
Saltem el llom en una paella amb oli i una mica de sal, que quedi daurada. L'afegim a la salsa de mole. Tallem la pinya i el plàtan a rodanxes petites. Afegim la pinya i el plàtan a la cassola. Ho deixem coure els 10 minuts finals.
Servim el llom amb la salsa en un plat.