Panadó de porc, espinacs i peres
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és de les més riques en vitamina B12, un nutrient que només trobem en les carns i que és imprescindible per al metabolisme del ferro.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
500 g de farina fluixa
- 100 ml d'aigua
- 120 ml de cervesa
- 70 ml oli OVE
- 2 ous
- 200 g morro de porc cuitt
- 300 g lacón
- 2 peres conference
- 1 manat de fulles d'espinacs netes
- 1 gra d'all
- Julivert
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ
- Comencem fent la massa dels panadons posant en un bol un ou batut, 500 grams de farina fluixa, 100 ml d'aigua, 120 ml de cervesa, 70 ml d'oli OVE i un pessic de sal. Pastem a mà tots els ingredients durant 10 minuts fins a obtenir una massa homogènia i elàstica.
- Passat aquest temps, tapem amb un drap humit la superfície de la massa i la deixem reposar 30 minuts.
- Mentre la massa reposa, pelem i tallem a daus petits dues peres conference i les reservem. Tallem també ben menut un gra d'all i piquem unes fulles de julivert. També ho reservem.
- Tallem a daus petits 200 grams de morro de porc cuit i 300 grams de lacón i també ho reservem.
- Escalfem una paella grossa al foc i, quan estigui calenta, hi afegim un bon raig d'oli, les peres, l'all i el julivert, les carns i un manat de fulles d'espinacs. Salpebrem i saltem durant un parell de minuts. Deixem refredar aquest farcit durant uns 30 minuts aproximadament.
- Estirem la massa ja reposada dels panadons en una fusta, en què posem una mica d'oli perquè no se'ns enganxi. Dividim la massa en 8 parts iguals i donem forma de cercle ovalat o de rectangle a cada porció de la massa.
- Farcim cada porció amb el farcit ja temperat i tanquem la massa deixant el tancament per sobre. Posem tots els panadons en una safata amb paper sulfurat.
- Batem un ou i pintem tots els panadons. Per últim, els enfornem durant 15 minuts a 190º.