Pasta amb albergínia

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació que ens aporta energia; l'albergínia, fibra; el formatge, calci i les gambes, proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES: 

    400 g macarrons grossos 

    750 ml beguda de nous 

    150 g gambes pelades 

    1 albergínia allargada 

    2 grans d'all 

    1/4 api 

    40 g mantega 

    40 g farina 

    50 g formatge per gratinar 

    Nou moscada 

    Farigola fresca 

    Sumac 

    Oli OVE 

    Pebre blanc 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Tallem la part blanca d'una branca d'api a la microbrunesa. L'afegim a una cassola amb 40 g de mantega i fem suar l'api durant uns 10-12 minuts aproximadament. 
  2. Afegim a la mateixa cassola 40 g de farina i la coem a foc baix durant uns minuts. 
  3. Mentrestant, aboquem a un pot 750 ml de beguda de nous i l'escalfem. 
  4. Quan la farina ja s'ha cuit, aboquem a la cassola una mica de nou moscada ratllada, unes fulles de farigola, pebre blanc i sal. Aboquem a la cassola la beguda de nous calenta i ho remenem amb una vareta manual fins a obtenir una textura de beixamel. 
  5. En un bol o plat, posem 150 g de gambes pelades i hi ratllem dos grans d'all pelats. Hi afegim un raig d'oli d'oliva i ho reservem. 
  6. Tallem a mida mossegada 1 albergínia allargada i l'enrossim en una cassola amb una mica d'oli d'oliva. 
  7. Bullim els macarrons grossos en una olla amb aigua bullint i sal durant 8 minuts. 
  8. Afegim a la cassola les gambes marinades i les saltem un parell de minuts a foc fort. 
  9. Hi afegim ara els macarrons cuits i la beixamel. També un polsim de sumac. I ho barregem tot.
  10. Aboquem en una safata per anar al forn el contingut de la cassola i ratllem formatge per gratinar per sobre. Ho gratinem al forn durant 10 minuts a 200º.
  11. Ho emplatem amb una mica de farigola fresca per sobre dels macarrons. 
Anar al contingut