Pasta amb albergínia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació que ens aporta energia; l'albergínia, fibra; el formatge, calci i les gambes, proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
400 g macarrons grossos
750 ml beguda de nous
150 g gambes pelades
1 albergínia allargada
2 grans d'all
1/4 api
40 g mantega
40 g farina
50 g formatge per gratinar
Nou moscada
Farigola fresca
Sumac
Oli OVE
Pebre blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem la part blanca d'una branca d'api a la microbrunesa. L'afegim a una cassola amb 40 g de mantega i fem suar l'api durant uns 10-12 minuts aproximadament.
- Afegim a la mateixa cassola 40 g de farina i la coem a foc baix durant uns minuts.
- Mentrestant, aboquem a un pot 750 ml de beguda de nous i l'escalfem.
- Quan la farina ja s'ha cuit, aboquem a la cassola una mica de nou moscada ratllada, unes fulles de farigola, pebre blanc i sal. Aboquem a la cassola la beguda de nous calenta i ho remenem amb una vareta manual fins a obtenir una textura de beixamel.
- En un bol o plat, posem 150 g de gambes pelades i hi ratllem dos grans d'all pelats. Hi afegim un raig d'oli d'oliva i ho reservem.
- Tallem a mida mossegada 1 albergínia allargada i l'enrossim en una cassola amb una mica d'oli d'oliva.
- Bullim els macarrons grossos en una olla amb aigua bullint i sal durant 8 minuts.
- Afegim a la cassola les gambes marinades i les saltem un parell de minuts a foc fort.
- Hi afegim ara els macarrons cuits i la beixamel. També un polsim de sumac. I ho barregem tot.
- Aboquem en una safata per anar al forn el contingut de la cassola i ratllem formatge per gratinar per sobre. Ho gratinem al forn durant 10 minuts a 200º.
- Ho emplatem amb una mica de farigola fresca per sobre dels macarrons.