Pastís de carabassa amb crema de formatge i espècies
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PASTÍS
- 250 g puré de carabassa (fet amb una carabassa cacauet cuita al forn o saltada a la cassola)
- 200g de sucre morè
- 200 g de farina de rebosteria
- 1 sobre de llevat químic
- 120 ml d'oli d'oliva
- 200 g d'ou sencer (4 ous)
-
Espècies: vainilla, pela de taronja, gingebre, canyella, pebre i nou moscada (però també se'n poden afegir d'altres)
CREMA DE FORMATGE
- 50 g sucre
- 100 g formatge crema
-
200 ml nata
PER DECORAR
- Ametlles garrapinyades
- Polsim de les mateixes espècies
PREPARACIÓ
- Posem la carabassa tipus cacauet tallada per la meitat al forn i l'escalivem uns 30 minuts a 180º C. És com millor conserva les aromes. Es pot fer saltada en una cassola amb un rajolí d'oli.
- Deixem que es refredi i passem la meitat de la carabassa per un braç elèctric per fer-ne un puré. L'altra meitat la reservem per fer una altra recepta.
- Per fer el pa de pessic, barregem els 4 ous sencers amb el sucre i ho muntem amb un batedor elèctric. Ha de quedar ben escumat.
- Li afegirem el puré de la mitja carabassa i ho continuem remenant.
- Seguidament hi abocarem la farina i el llevat. Barregem la massa amb cura per no perdre el volum escumós.
- Hi afegirem les espècies. També es poden posar fruits secs.
- Repartirem la barreja en motlles (recordar de no omplir més de 3/4 del motlle, com a màxim) i deixar espai per quan el pastís pugi.
- Ho posarem al forn de 20 a 25 minuts a 180º C a la meitat del forn si té ventilador o a la part baixa del forn i escalfor de sota, en cas que no tingui ventilador.
- Farem la crema de formatge barrejant el sucre, el formatge crema i la nata.
- Quan el pastís s'hagi refredat, amb una mànega pastissera aplicarem la crema de formatge sobre el pastís.
- Ho decorarem amb ametlles garrapinyades i un polsim de les espècies.