Pastís de carabassa amb crema de formatge i espècies

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Albert Lorenzo
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PASTÍS

  • 250 g puré de carabassa (fet amb una carabassa cacauet cuita al forn o saltada a la cassola)
  • 200g de sucre morè
  • 200 g de farina de rebosteria
  • 1 sobre de llevat químic
  • 120 ml d'oli d'oliva
  • 200 g d'ou sencer (4 ous)
  • Espècies: vainilla, pela de taronja, gingebre, canyella, pebre i nou moscada (però també se'n poden afegir d'altres)

    CREMA DE FORMATGE

  • 50 g sucre
  • 100 g formatge crema
  • 200 ml nata

    PER DECORAR

  • Ametlles garrapinyades
  • Polsim de les mateixes espècies

PREPARACIÓ

  1. Posem la carabassa tipus cacauet tallada per la meitat al forn i l'escalivem uns 30 minuts a 180º C. És com millor conserva les aromes. Es pot fer saltada en una cassola amb un rajolí d'oli.
  2. Deixem que es refredi i passem la meitat de la carabassa per un braç elèctric per fer-ne un puré. L'altra meitat la reservem per fer una altra recepta.
  3. Per fer el pa de pessic, barregem els 4 ous sencers amb el sucre i ho muntem amb un batedor elèctric. Ha de quedar ben escumat. 
  4. Li afegirem el puré de la mitja carabassa i ho continuem remenant.
  5. Seguidament hi abocarem la farina i el llevat. Barregem la massa amb cura per no perdre el volum escumós.
  6. Hi afegirem les espècies. També es poden posar fruits secs.
  7. Repartirem la barreja en motlles (recordar de no omplir més de 3/4 del motlle, com a màxim) i deixar espai per quan el pastís pugi.
  8. Ho posarem al forn de 20 a 25 minuts a 180º C a la meitat del forn si té ventilador o a la part baixa del forn i escalfor de sota, en cas que no tingui ventilador.
  9. Farem la crema de formatge barrejant el sucre, el formatge crema i la nata.
  10. Quan el pastís s'hagi refredat, amb una mànega pastissera aplicarem la crema de formatge sobre el pastís. 
  11. Ho decorarem amb ametlles garrapinyades i un polsim de les espècies.
Anar al contingut