Pastís de castanyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Eulàlia Purtí
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La castanya és un fruit sec molt peculiar ja que per la seva composició nutricional s'assembla més a un aliment feculent.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1/2 kg de castanyes (crues o torrades)
- 150 g de sucre
- 125 g de mantega
- 3 ous
- 100 g de cobertura de xocolata
PREPARACIÓ
Per començar, si les castanyes són crues, feu-los un tall a la pell, bulliu-les durant 45 minuts i després peleu-les.
Si són torrades, peleu-les i bulliu-les durant 15 minuts.
A continuació, poseu les castanyes en un bol i tritureu-les amb el túrmix. Quan estiguin força triturades afegiu-hi el sucre i torneu-ho a triturar tot junt. Quan ja estigui tot ben triturat, poseu-hi la mantega, prèviament fosa al bany maria, i torneu-ho a triturar.
Després, separeu els rovells de les clares i munteu les clares a punt de neu.
Tot seguit, afegiu els rovells a la barreja de castanyes, sucre i mantega i barregeu-ho bé. Després, afegiu-hi les clares muntades, torneu-ho a barrejar fins que quedi una massa uniforme, poseu-la dins d'un motlle prèviament untat amb mantega i deixeu-la coure al forn a 180 graus durant una hora.
Finalment, desfeu la xocolata al bany maria, desemmotlleu el pastís, cobriu-lo amb la xocolata i deixeu-ho refredar fins que la xocolata sigui dura.
I ja per acabar, emplateu un tall de pastís i guarniu el plat amb un parell de castanyes.
Si són torrades, peleu-les i bulliu-les durant 15 minuts.
A continuació, poseu les castanyes en un bol i tritureu-les amb el túrmix. Quan estiguin força triturades afegiu-hi el sucre i torneu-ho a triturar tot junt. Quan ja estigui tot ben triturat, poseu-hi la mantega, prèviament fosa al bany maria, i torneu-ho a triturar.
Després, separeu els rovells de les clares i munteu les clares a punt de neu.
Tot seguit, afegiu els rovells a la barreja de castanyes, sucre i mantega i barregeu-ho bé. Després, afegiu-hi les clares muntades, torneu-ho a barrejar fins que quedi una massa uniforme, poseu-la dins d'un motlle prèviament untat amb mantega i deixeu-la coure al forn a 180 graus durant una hora.
Finalment, desfeu la xocolata al bany maria, desemmotlleu el pastís, cobriu-lo amb la xocolata i deixeu-ho refredar fins que la xocolata sigui dura.
I ja per acabar, emplateu un tall de pastís i guarniu el plat amb un parell de castanyes.