Pastís de formatge i bolets

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els formatges en general són rics en proteïnes, minerals com el calci i el fòsfor, a més de vitamines A, D i del grup B. El seu contingut de greixos i colesterol és variable, més com més secs són, fet que els donarà més contingut energètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER FER LA BASE:
  • 130 g farina
  • 150 g patata agra cuita a la brasa
  • 170 g mantega pomada
  • 100 g sucre morè
  • 100 g farina d'ametlla
  • 1/2 culleradeta de sal
  • PER FER EL PASTÍS
  • 350 g formatge crema
  • 300 ml nata
  • 4 ous
  • 150 g formatge blau
  • 150 g sucre
  • 50 g mascarpone
  • 5 g camagrocs secs
  • 5 g trompetes de la mort seques

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 300 ml nata del 35% de matèria grassa.
  2. Mentre s'escalfa, posem al got batedor 5 g de trompetes de la mort seques i 5 g de camagrocs secs.
  3. Aboquem als bolets la nata escalfada i ho turbinem.
  4. Afegim de nou al pot inoxidable la barreja de nata i bolets i ho portem a ebullició.
  5. Ho tapem i ho deixem 10 minuts a foc suau.
  6. Apaguem el foc i deixem que reposi 6 hores com a mínim. 
  7. Fem el crumble de patata. Pelem 100 g de patata agra cuita a la brasa. La tallem amb ganivet i la posem en un bol gran.
  8. Ho aixafem amb una forquilla.
  9. Afegim a la patata 100 g de mantega pomada a dauets, 100 g de sucre morè, 130 g de farina, 1/2 culleradeta de sal, 100 g de farina d'ametlla i ho barregem bé fins a tenir una textura de sorra. Posem un full de paper de forn a la safata i hi aboquem la massa sorrenca.
  10. Enfornem 30 minuts a 160º i després ho deixem refredar.
  11. Un cop fred, esmicolem aquesta base i la posem al vas triturador. Hi afegim 70 g de mantega de pomada a dauets. 
  12. Posem un paper sulfurat arrugat en un motlle rodó de 24 cm. Posem la massa al motllo i ho aixafem amb una cullera 
  13. Fem el farciment: posem en vas americà o vas batedor 150 g de formatge blau de vaca a trossets. Afegim 350 g de formatge crema, 50 g de mascarpone. Afegim 4 ous, 150 g de sucre i la infusió de nata i bolets que hem preparat al principi. Ho batem tot fins tenir una textura fina.
  14. Aboquem aquest farcit al motlle amb la base i enfornem 15 minuts a 200º i després, a 160º, 15 minuts més.
  15. Un cop cuit, el traiem del forn i després el portem a la nevera on s'hi haurà d'estar un mínim de 6 hores.
Anar al contingut