Pastís de llimona
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: La selva
- Cuina: Mireia Carbó
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
- 1 llimona
- 180 g sucre
- 100 g mantega
- 2 ous mitjans
- 2 cs oli de gira-sol
- 2 cs suc de llimona
- 120 g llet
- 180 g farina
- 1 cullerada d'impulsor
- COBERTURA DE LLIMONA
- 100 g sucre llustre
-
2 cs suc de llimona
PREPARACIÓ
- Preparem el motlle pintant-lo amb mantega. L'empolvorem amb farina o bé el folrem amb paper de forn.
- Dins d'un bol, barregem el sucre i la ratlladura de la pell de la llimona, per tal que el sucre s'impregni de tots els olis i aromes de la pell.
- Hi afegim la mantega pomada (a temperatura ambient) i ho barregem tot amb una batedora de barnilles.
- Hi incorporem els ous, que no estiguin freds de nevera, i els batem un a un fins que quedi ben homogeni.
- Hi afegim l'oli i el suc de la llimona. Ho remenem.
- Un cop la massa és fina, hi incorporem la farina tamisada amb el llevat i un pessic de sal. Continuarem remenant.
- Per acabar, hi afegim la llet, a temperatura ambient, perquè no es talli.
- Quan quedi tota la barreja homogènia, omplim els motlles que hem preparat.
- Ho posem al forn a 170 °C, amb l'escalfor de dalt i de baix, sense aire, uns 50 minuts.
DECORAR
- Farem el glacejat de llimona barrejant els ingredients en un bol. Hem de posar el suc de la llimona a poc a poc perquè quedi com una crema.
- Quan el pastís estigui fred, cobrirem el pastís amb aquesta capa i ho deixarem refredar.