Pastís de llimona

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: La selva
  • Cuina: Mireia Carbó
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • 1 llimona
  • 180 g sucre
  • 100 g mantega
  • 2 ous mitjans
  • 2 cs oli de gira-sol
  • 2 cs suc de llimona
  • 120 g llet
  • 180 g farina
  • 1 cullerada d'impulsor
  • COBERTURA DE LLIMONA
  • 100 g sucre llustre
  • 2 cs suc de llimona

     

PREPARACIÓ

  1. Preparem el motlle pintant-lo amb mantega. L'empolvorem amb farina o bé el folrem amb paper de forn.
  2. Dins d'un bol, barregem el sucre i la ratlladura de la pell de la llimona, per tal que el sucre s'impregni de tots els olis i aromes de la pell.
  3. Hi afegim la mantega pomada (a temperatura ambient) i ho barregem tot amb una batedora de barnilles.
  4. Hi incorporem els ous, que no estiguin freds de nevera, i els batem un a un fins que quedi ben homogeni.
  5. Hi afegim l'oli i el suc de la llimona. Ho remenem.
  6. Un cop la massa és fina, hi incorporem la farina tamisada amb el llevat i un pessic de sal. Continuarem remenant.
  7. Per acabar, hi afegim la llet, a temperatura ambient, perquè no es talli.
  8. Quan quedi tota la barreja homogènia, omplim els motlles que hem preparat.
  9. Ho posem al forn a 170 °C, amb l'escalfor de dalt i de baix, sense aire, uns 50 minuts.

DECORAR

  1. Farem el glacejat de llimona barrejant els ingredients en un bol. Hem de posar el suc de la llimona a poc a poc perquè quedi com una crema.
  2. Quan el pastís estigui fred, cobrirem el pastís amb aquesta capa i ho deixarem refredar.
Anar al contingut